Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Τροχαίο για τον Ζελένσκι - Τραυματισμένος ο πρόεδρος

Ποια η κατάστασή του;

15 Σεπτεμβρίου 2022 08:43
Ουκρανία: Τροχαίο για τον Ζελένσκι - Τραυματισμένος ο πρόεδρος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός επικρατεί στην Ουκρανία, με τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να εμπλέκεται σε τροχαίο, που συνέβη στο Κίεβο, όταν αυτοκίνητο συγκρούστηκε με το όχημά του, όπως αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Σερχίι Νικιφόροφ στο Facebook, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν τραυματίστηκε σοβαρά, τη στιγμή που οι εξελίξεις στον πόλεμο είναι ραγδαίες.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ουκρανίας αναφέρει τα εξής:

«Στο Κίεβο, ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με το όχημα του προέδρου της Ουκρανίας και άλλα της συνοδείας του.

Οι γιατροί που συνόδευαν τον αρχηγό του κράτους προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον οδηγό του αυτοκινήτου και τον μετέφεραν σε ασθενοφόρο.

Ο πρόεδρος εξετάστηκε από γιατρό, δεν διαπιστώθηκε σοβαρός τραυματισμός. Η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα».

Η επίθεση στην πόλη καταγωγής του

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την πόλη καταγωγής του ουκρανού προέδρου, την Κρίβι Ριχ, στην κεντρική Ουκρανία, η οποία απειλείται από πλημμύρες καθώς χτυπήθηκαν υποδομές υδροδότησης.

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε ένα ρωσικό πλήγμα εκεί με στόχο «υδραυλικές υποδομές», το οποίο δεν προκάλεσε θύματα. Επρόκειτο για μια «απόπειρα να πλημμυρίσει το Κρίβι Ριχ», σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας, ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, έκανε λόγο από την πλευρά του για επτά ρωσικούς πυραύλους Kh-22 που εκτοξεύθηκαν από αεροπλάνο και «προκάλεσαν σοβαρές ζημιές» στις υποδομές αυτές.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share