Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο σπουδαίος Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Ο «νονός» της γαλλικής «νουβέλ βαγκ» έφυγε από τη ζωή

13 Σεπτεμβρίου 2022 11:36
Πέθανε ο σπουδαίος Ζαν-Λικ Γκοντάρ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο κινηματογραφικός σκηνοθέτης Ζαν-Λικ Γκοντάρ, ο οποίος θεωρείται ο «νονός» της γαλλικής «νουβέλ βαγκ».

Η ενασχόληση του Ζαν-Λικ Γκοντάρ με θέματα που θεωρούνταν ταμπού καθώς και με νέες τεχνικές τάραξαν το κινηματογραφικό κατεστημένο και ενέπνευσαν εικονοκλάστες σκηνοθέτες δεκαετίες μετά την κορύφωση της καριέρας του στα χρόνια του 1960.

Την είδηση του θανάτου του, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, γνωστοποίησε η γαλλική εφημερίδα Liberation.

Νεκρός στα 34 του ο Ηλίας Θεοδώρου

Ο Ηλίας Θεοδώρου έφυγε από τη ζωή, χάνοντας την άνιση μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο συκώτι. Ο 34χρονος Καναδός ελληνικής καταγωγής είχε μία πλούσια καριέρα στις μεικτές πολεμικές τέχνες, έχοντας καταφέρει να φτάσει να αγωνιστεί μέχρι και το UFC. Υπενθυμίζεται η τραγωδία στη Κόρινθο με 60χρονο να φεύγει από τη ζωή στη βάφτιση της εγγονής του.

Ο Ηλίας Θεοδώρου μέτρησε επαγγελματικά 22 αγώνες, συμπεριλαμβανομένων 11 στο UFC από τους οποίους κέρδισε του 8, πριν αποχωρήσει το 2019. Ο εκλιπών δεν είχε μιλήσει ποτέ για το πρόβλημα υγείας του, δίνοντας τη μάχη με τον καρκίνο μόνος του. Ο Ηλίας Θεοδώρου είχε δίπλα του μόνο τους πολύ δικούς του ανθρώπους, με την είδηση του θανάτου του να βυθίζει στο πένθος τον χώρο των μεικτών πολεμικών τεχνών.

Πέθανε ο Δημήτρης Γλου

Πένθος στον επιχειρηματικό κόσμο του Πειραιά για την απώλεια του Δημητρίου (Τάκη) Γλου, πατέρα των αδερφών Αντώνη και Γιώργου Γλου με την αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης – υπόδησης.

Μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της επιχειρηματικής ζωής του Πειραιά, ο Δημήτρης (Τάκης) Γλου, άφησε χθες την τελευταία του πνοή πλήρης ημερών.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1934 και κατάφερε να διακριθεί στον επιχειρηματικό στίβο. Ευτύχησε να δει μια μεγάλη οικογένεια με πολλά εγγόνια που του χάρισαν τα δυο του παιδιά όπως επισημαίνει το piraeuspress. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στο Κοιμητήριο της Αναστάσεως Πειραιά την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 13.00.

Τώρα θα είστε μαζί. Παππού σ αγαπώ, σε ευχαριστώ για όλα, θα θυμάμαι πάντα τις βόλτες μας. Είσαι μοναδικός.

Posted by Zina Glou Beis on Saturday, September 10, 2022
 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share