Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ελληνοτουρκικά: «Βόμβα» από τη Milliyet - Ετοιμάζεται προσφυγικό κύμα με τον Ερντογάν να στέλνει 70.000 άτομα στην Ελλάδα (video)

Το κονβόι φέρεται να βρίσκεται σε περιοχή της Κωνσταντινούπολης

13 Σεπτεμβρίου 2022 09:37
Ελληνοτουρκικά: «Βόμβα» από τη Milliyet - Ετοιμάζεται προσφυγικό κύμα με τον Ερντογάν να στέλνει 70.000 άτομα στην Ελλάδα (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στον απόηχο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν και τα ηχηρά μηνύματα προς την Άγκυρα, ο τουρκικός Τύπος απειλεί με νέο προσφυγικό κύμα.

Ειδικότερα, η τουρκική εφημερίδα, αναφέρεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, σε γκρουπ στο Telegram και στο Facebook της Τουρκίας, τα οποία παρακολουθούν περίπου 70.000 πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, στα οποία ετοιμάζονται ομάδες από 50 άτομα η κάθε μια για να ξεκινήσουν ένα νέο προσφυγικό κύμα. Τα γκρουπ αυτά βρίσκονται σε περιοχή της Κωνσταντινούπολης και στόχος είναι να φύγουν από την Τουρκία.

Ενοχλημένοι οι γείτονες με τα Viper

Πέρα όμως από τα όσα είπαν Μακρόν και Μητσοτάκης, την Τουρκία έχει ενοχλήσει και ο εκσυγχρονισμός των ελληνικών F-16 (σ.σ. έκδοση Viper).

«Ενώ οι ΗΠΑ παρεμποδίζουν την Τουρκία, ακόμα και στην παράδοση ανταλλακτικών, ήδη παρέδωσαν δύο F-16, και θα παραδώσουν άλλα 81», έγραψε, επίσης, η Milliyet. Από την πλευρά της, η εφημερίδα Soczu σημειώνει ότι «η Ελλάδα παρέλαβε δύο F-16 τα οποία εκσυγχρονίστηκαν με την υποστήριξη των ΗΠΑ».

Από την πλευρά της, η A Haber αναφέρει ότι «μετά τις κρίσεις που συνέβησαν με την Ελλάδα ήρθε η παρέμβαση των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας. Εκσυγχρονίζουν 83 F-16 και ήδη παραδίδουν τα δύο».

Μητσοτάκης - Μακρόν: Ηχηρά μηνύματα σε Άγκυρα - «Στηρίζουμε πλήρως την κυριαρχία της Ελλάδας», είπε ο Γάλλος πρόεδρος (video)

Ηχηρά μηνύματα με αποδέκτη την Άγκυρα στέλνουν ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων από το Παρίσι την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. Οι δύο ηγέτες μίλησαν για τις κοινές θέσεις τους όσον αφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία, στην ενεργειακή κρίση αλλά και στη συνεργασία τους στο μέτωπο των πυρκαγιών.

«Στηρίζουμε πλήρως την κυριαρχία της Ελλάδας», είπε ο Γάλλος πρόεδρος. «Ευχαριστώ την Γαλλία για την στάση της», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «έχουμε με το μέρος μας τη νομιμότητα». Με την ευκαιρία, δείτε τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για τον Ερντογάν κατα τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι σήμερα η συνεργασία σε τέτοια θέματα έχει μεγαλύτερη σημασία απέναντι στις προκλήσεις.

«Στηρίζουμε πλήρως την κ κυριαρχία της Ελλάδας και το λέω με μεγάλη σαφήνεια. Η εταιρική σχέση δεν θα επιτρέψει ταραχές στην αν. Μεσόγειο», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Επίσης, ο Εμ. Μακρόν αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και είπε ότι «συμφωνούμε σε πολλά θέματα που αφορούν τις τιμές ενέργειας».

«Έχουμε πραγματικά ενδυναμώσει τα τελευταία χρόνια τη σχέση μας και είναι σημαντικό για την αν. Μεσόγειο και την Ευρώπη», είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παίρνοντας τον λόγο είπε: Μεγάλη χαρά που βρίσκομαι ξανά στο Παρίσι εν μέσω ενεργειακής και πληθωριστικής επίθεσης που δέχεται η Ευρώπη από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και σχεδόν έναν χρόνο μετά την υπογραφή της πολυεπίπεδης εταιρικής σχέσης μας, που υπηρετεί και το κοινό ζητούμενο της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης. Οι κρίκοι της ιστορίας και του πολιτισμού που μας ενώνουν πληθαίνουν συνεχώς. Σφυρηλατούνται πλέον σε πολλά επίπεδα, σε μεγάλες πολιτικές επιλογές, τόσο όσο και την καθημερινότητα αλλά και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Πέρσι το Παρίσι μας βοήθησε καθοριστικά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και φέτος ήταν η σειρά μας να δείξουμε την αλληλεγγύη μας.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι στη συνάντηση με τον κ. Μακρόν θα συζητηθούν οι ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις, η γραμμή άμυνας έναντι της Ρωσίας, αλλά και οι διεθνείς ενεργειακές εξελίξεις.

Επίσης, αναμένεται να γίνει επισκόπηση των διμερών σχέσεων και φυσικά θα συζητηθούν οι κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share