Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Νέος σάλος με δημοσιογράφο - Διώκεται από συνάδελφό του για σεξουαλική παρενόχληση

Την καταγγελία είχε κάνει η γυναίκα στις αρχές του 2022

10 Σεπτεμβρίου 2022 16:28
Νέος σάλος με δημοσιογράφο - Διώκεται από συνάδελφό του για σεξουαλική παρενόχληση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε ότι από τα στοιχεία που προέκυψαν μετά την έρευνα της Αστυνομίας υπάρχει το υπόβαθρο για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά δημοσιογράφου για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η σχετική καταγγελία είχε υποβληθεί από γυναίκα δημοσιογράφο περί τις αρχές του 2022 για παρενόχληση που υπέστη κατά τη διάρκεια που αυτή εργαζόταν στο τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα.

Δείτε επίσης: Συνελήφθη στα Πατήσια γνωστός πρώην παρουσιαστής για πορνογραφία ανηλίκων - Νεαρή κοπέλα αποκάλυψε τη φρίκη

Σύμφωνα με την καταγγελία, είχε δεχθεί στο κινητό της τηλέφωνο από προϊστάμενό της αρχισυντάκτη μηνύματα σεξουαλικού και αισχρού περιεχομένου. Αυτή προχώρησε στην καταγγελία του συγκεκριμένου δημοσιογράφου στη διεύθυνση του Σίγμα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η απόλυσή του από το κανάλι.

Η καταγγέλλουσα δημοσιογράφος, ενώ θεώρησε ότι το θέμα έληξε, αρχές του έτους αντιλήφθηκε ότι το κανάλι είχε προσλάβει ξανά τον δημοσιογράφο, με αποτέλεσμα αυτή να προχωρήσει σε καταγγελία στο ΤΑΕ Λευκωσίας. Παράλληλα, το Σίγμα υπό το βάρος της καταγγελίας αποδέσμευσε τον δημοσιογράφο για δεύτερη φορά εν αναμονή των εξελίξεων μετά την καταγγελία στο ΤΑΕ.

δημοσιογραφοσ-σεξουαλικη-παρενοχληση-10-9

Ο φάκελος της Αστυνομίας ολοκληρώθηκε και υποβλήθηκε στη Νομική Υπηρεσία, όπου μετά από μελέτη των στοιχείων αποφασίστηκε η καταχώρηση της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας από προϊστάμενο μέσω της αποστολής εξευτελιστικών για την προσωπικότητά της μηνυμάτων. Η υπόθεση, όπως πληροφορείται ο «Φ», ορίστηκε για πρώτη εμφάνιση στις 13 Οκτωβρίου. Ως μάρτυρες περιλαμβάνονται πρόσωπα εντός και εκτός του καναλιού Σίγμα.

Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας: Συνελήφθη συνταξιούχος δάσκαλος από τη Σπάρτη - Πώς προσέγγιζε τα θύματά του

Συνελήφθη άνδρας σε περιοχή της Αττικής, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους, κατάχρηση ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Πρόκειται για συνταξιούχο δάσκαλο από τη Σπάρτη, οι πράξεις του οποίου έγιναν το διάστημα 2016 με 2019 όταν τα κορίτσια ήταν ακόμα ανήλικα. Ο 62χρονος διατηρεί σάιτ το οποίο ασχολείται με την διοργάνωση παραδοσιακών χορών.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ήρθε σε επαφή με τα θύματά του μέσω του πατέρα, ο οποίος είχε την επιμέλεια των 8 παιδιών και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του άπλωσε τα «δίχτυα» του στα ανήλικα. Οι πράξεις φέρονται να έγιναν στη Σπάρτη, ενώ ο δάσκαλος μετά τη συνταξιοδότησή του μετακόμισε στην Αθήνα στην περιοχή των Πατησίων, όπου και συνελήφθη.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share