Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αυστηρό μήνυμα Δένδια στις τουρκικές απειλές: "Απορρίπτουμε πλήρως τα νεοοθωμανικά νταηλίκια"

Ηχηρή απάντηση

6 Σεπτεμβρίου 2022 19:34
Αυστηρό μήνυμα Δένδια στις τουρκικές απειλές:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη συνάντηση με τον Γαλλίδα ομόλογό του, Κατρίν Κολονά. Με την ευκαιρία, δείτε την απάντηση Μητσοτάκη στις απειλές του Ερντογάν.

Ο κ. Δένδιας επεσήμανε πως η Ελλάδα καθημερινά αντιμετωπίζει μια σειρά από απειλές και δηλώσεις που της χαρακτήρισε «εξωφρενικές» ενώ τόνισε πως κατά διαστήματα δημοσιεύονται χάρτες που απεικονίζουν ελληνικά νησιά ως τουρκικό έδαφος.

Ακόμη υπενθύμισε τις δηλώσεις του Ερντογάν που είπε οτι «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», μια σαφής δήλωση που υπονοεί εισβολή σε ελληνικό έδαφος. «Συμβούλευσε» επίσης τον «οποιοδήποτε ονειρεύεται επιθέσεις και κατακτήσεις να σκεφτεί 3 ή 4 φορές. Είμαστε επαρκείς να υπερασπίσουμε την ακεραιότητα και την εδαφική ανεξαρτησία».

Αυστηρό μήνυμα Δένδια στις τουρκικές απειλές: 'Απορρίπτουμε πλήρως τα νεοοθωμανικά νταηλίκια'

«Να θυμίσω πως απέναντί μας υπάρχει ο μεγαλύτερος αποβατικός στόλος της Ευρώπης καθώς και μία πλήρη στρατιά», είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ανέφερε οτι η Τουρκία απειλεί την χώρα μας με casus belli αν η Αθήνα εξασκήσει τα δικαιώματά της όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο.

Ο Νίκος Δένδιας έστειλε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία λέγοντας πως η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει πολύ πιο σοβαρές απειλές στην ιστορία της τονίζοντας πως «απορρίπτουμε πλήρως τα νεοοθωμανικά νταηλίκια».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share