Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μακελειό στον Καναδά: 10 νεκροί και 15 τραυματίες από επίθεση δύο ανδρών με μαχαίρι σε 13 διαφορετικά σημεία - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών (video)

«Πολλά άλλα θύματα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 15 έχουν μέχρι στιγμής διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία»

5 Σεπτεμβρίου 2022 10:08
Μακελειό στον Καναδά: 10 νεκροί και 15 τραυματίες από επίθεση δύο ανδρών με μαχαίρι σε 13 διαφορετικά σημεία - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αστυνομία του Καναδά ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν σε περιστατικά με μαχαιρώματα στην επαρχία Σασκάτσουαν.

Δείτε επίσης: Συναγερμός στο Τέξας: 4χρονος πήγε στο σχολείο με γεμάτο όπλο – Συνελήφθη ο πατέρας του

Οι αρχές ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους ότι ενδέχεται να υπάρχουν επιπλέον τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία.

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ, σύμφωνα με το Reuters, κατονόμασαν τους Damien Sanderson και Myles Sanderson ως τους δύο ύποπτους, λέγοντας ότι αμφότεροι ταξίδευαν με ένα μαύρο Nissan Rogue.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, κάποια θύματα φαίνεται πως ήταν στόχοι των υπόπτων, ενώ άλλοι μπήκαν στο στόχαστρό τους τυχαία.

Συγκλονισμένος με τις αιματηρές επιθέσεις στην επαρχία Σασκάτσουαν, είναι ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος τις χαρακτήρισε «θλιβερές και φρικιαστικές».

Η αστυνομία στη Ρετζίνα αναζητούσε δύο υπόπτους χθες Κυριακή, καθώς 10 άνθρωποι μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου και τουλάχιστον 15 άλλοι τραυματίστηκαν σε 13 τοποθεσίες σε δύο κοινότητες στην επαρχία Σασκάτσουαν, τρεις ώρες βόρεια της πρωτεύουσας του Καναδά. Οι δύο ύποπτοι εξακολουθούν να είναι αναζητούνται.

Σύμφωνα με την καναδική αστυνομία, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες, όπως το James Smith Cree Nation και το χωριό Weldon, βορειοανατολικά του Σασκατούν. ανάγκης.

Οι αρχές του Καναδά κήρυξαν κατάσταση έκτακτης μετά τα μαχαιρώματα

Οι πρώτες ενδείξεις έδειχναν ότι τα θύματα μπορεί να δέχθηκαν επίθεση τυχαία, αλλά η αστυνομία δεν είχε δώσει ένα πιθανό κίνητρο, ενώ οι καναδικές αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι δύο ύποπτοι, ο Damien Sanderson και ο Myles Sanderson, φέρονται να είναι με μαύρο Nissan Rogue, με πινακίδα 119 MPI.

«Καταγράψαμε 10 αποβιώσαντες σε 13 τοποθεσίες των κοινοτήτων Τζέιμς Σμιθ Κρι Νέισον και Γουέλντον, στη Σασκάτσουαν» (σ.σ.: επαρχία του κεντρικού Καναδά), δήλωσε η Ρόντα Μπλάκμορ, η υποδιευθύντρια της βασιλικής χωροφυλακής του Καναδά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Πολλά άλλα θύματα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 15 έχουν μέχρι στιγμής διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία», πρόσθεσε η αξιωματικός.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share