Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Gazprom δεν ανοίγει τον Nord Stream το Σάββατο 3/9 – Επικαλείται την ανάγκη περαιτέρω επισκευών

Αναμενόταν να επαναλειτουργήσει, αύριο Σάββατο 3/9

2 Σεπτεμβρίου 2022 20:22
Η Gazprom δεν ανοίγει τον Nord Stream το Σάββατο 3/9 – Επικαλείται την ανάγκη περαιτέρω επισκευών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενώ ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1 αναμενόταν να επαναλειτουργήσει αύριο Σάββατο 3/9, τελικά αυτό δεν θα συμβεί καθώς η Gazprom επικαλέστηκε νέα ζημιά.

Δείτε επίσης: «Βόμβα» από Gazprom: Φυσικό αέριο τέλος στην Ευρώπη! Γιατί κλείνει τη στρόφιγγα & τι απαντά το Βερολίνο (Video)

Σύμφωνα με το Reuters η ρωσική εταιρεία διαπίστωσε διαρροή πετρελαίου που σήμαινε ότι ένας στρόβιλος αγωγού δεν μπορούσε να λειτουργήσει με ασφάλεια.

Στην ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία δεν προσδιορίζει το πότε θα είναι σε θέση να ανοίξει και πάλι τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Η συγκεκριμένη ενέργεια, θεωρούν στην Ευρώπη όπως αναμεταδίδει ο ΣΚΑΪ πως αποτελεί απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν, ως αντίδραση στις αποφάσεις για το πλαφόν στις τιμές αγοράς του ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου, που έχουν λάβει οι Ευρωπαίοι και η G7.

Νέοι εκβιασμοί Πούτιν: Η Gazprοm παρατείνει τη διακοπή λειτουργίας του Nord Stream 1

Εντείνεται η αγωνία στην Ευρώπη καθώς η Gazprom ανακοίνωσε παράταση στη διακοπή λειτουργίας του Nord Stream 1. Συγκεκριμένα, για τέσσερις και όχι για τρεις ημέρες, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα διακοπούν τελικά οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού.

Δείτε επίσης: Φυσικο αέριο: Έρχεται ρωσικός χειμώνας; Όλα τα σενάρια για την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη - Τι θα συμβεί αν κλείσει τη στρόφιγγα η Gazprom (Video)

Στις 19 Αυγούστου, ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός, η Gazprom, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει ξανά τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 για τρεις ημέρες εξαιτίας εργασιών επισκευής.

Η ημερομηνία διακοπής της λειτουργίας του αγωγού είχε οριστεί ως τις 31 Αυγούστου, ενώ η η επανέναρξη των ροών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη είχε προγραμματιστεί για τις 2 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την επίσημη σημερινή ανακοίνωση της Gazprom, όμως, τα πράγματα δε θα συμβούν ακριβώς έτσι.

gazprom φυσικό αέριο αγωγοί

Η επίσημη ανακοίνωση της Gazprom για τη διακοπή του Nord Stream 1

«Η άντληση φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream θα διακοπεί από τις 04:00 ώρα Μόσχας στις 31 Αυγούστου έως τις 04:00 ώρα Μόσχας στις 3 Σεπτεμβρίου λόγω επισκευής της μοναδικής μονάδας άντλησης αερίου που παραμένει σε λειτουργία», αναφέρει η ανακοίνωση της Gazprom σχετικά με τις πληροφορίες Seeburger πλατφόρμα.

Όταν επανέλθει η λειτουργία, μετά δηλαδή από την ολοκλήρωση των επισκευών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Gazprom, θα αρχίσουν εκ νέου οι ροές των 33 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ημερησίως.

Το κλείσιμο της «στρόφιγγας» αναμένεται να πλήξει περισσότερο τον εφοδιασμό φυσικού αερίου της Ευρώπης καθώς ο αγωγός ήδη λειτουργεί με μόνο το 20% της χωρητικότητάς του. Η πλήρης χωρητικότητα του Nord Stream 1 είναι 167 εκατ. κυβικά μέτρα ανά ημέρα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share