Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Χάος στην Μόσχα: Πρωτοφανής επίθεση χάκερ - Έστειλαν εκατοντάδες ταξί στο ίδιο σημείο προκαλώντας μποτιλιάρισμα (video)

Απίστευτο!

2 Σεπτεμβρίου 2022 17:23
Χάος στην Μόσχα: Πρωτοφανής επίθεση χάκερ - Έστειλαν εκατοντάδες ταξί στο ίδιο σημείο προκαλώντας μποτιλιάρισμα (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το βίντεο που κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τεράστιες σειρές κίνησης καθώς δεκάδες ταξί προσπαθούν να προσπεράσουν το ένα το άλλο, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι είχαν σταλεί όλα στην ίδια διεύθυνση.

Δείτε επίσης: Χάκερ σπέρνει τον τρόμο σε Έλληνες δημοσιογράφους: Κλέβει λογαριασμούς και παραμένει άφαντος - «7 χρόνια με ψάχνει η Δίωξη και δεν μπορεί να με πιάσει» (photo)

Σύμφωνα με το Forbes.ru, χάκερ επιτέθηκαν στην εφαρμογή Yandex Taxi, την «απάντηση» της Ρωσίας στην Uber, προκαλώντας συμφόρηση στο Kutuzovsky Prospekt, έναν σημαντικό δρόμο με έξι λωρίδες κυκλοφορίας που διασχίζει την Μόσχα.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες (1/9) και άφησε τους οδηγούς καθηλωμένους για περίπου 40 λεπτά.

Σε δήλωσή του στο Forbes.ru, ένας εκπρόσωπος της Yandex είπε: «Το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου, το Yandex Taxi αντιμετώπισε μια επίθεση από χάκερ που δοκίμασαν να σαμποτάρουν την υπηρεσία, καθώς αρκετές δεκάδες οδηγοί έλαβαν κλήσεις για να μεταβούν στο ίδιο σημείο».

Η εταιρεία είπε ότι λαμβάνει μέτρα για να βελτιώσει τον αλγόριθμό της ώστε να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Αν και δεν είναι γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, οι Anonymous ανέβασαν μια σειρά από δημοσιεύσεις για τη φάρσα, συμπεριλαμβανομένου ενός άρθρου της Daily Star που ισχυριζόταν ότι η γνωστή ομάδα των «χακτιβιστών» βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Νωρίτερα φέτος, οι Anonymous υποσχέθηκαν να συνεχίσουν τις κυβερνοεπιθέσεις στη Ρωσία έως ότου η χώρα τερματίσει την επίθεσή της στην Ουκρανία.

Η ομάδα επέκρινε έντονα την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν , ανακοινώνοντας ότι ήταν «επίσημα σε πόλεμο στον κυβερνοχώρο, εναντίον της ρωσικής κυβέρνησης» την ημέρα που ξεκίνησε η επίθεση.

Από τότε, η ομάδα έχει εμπλακεί σε διάφορες επιθέσεις χάκερ, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στη διάδοση πληροφοριών σχετικά με αυτό που η Ρωσία περιγράφει ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Τον Απρίλιο, αποκαλύφθηκε ότι η ομάδα είχε διαρρεύσει τα προσωπικά δεδομένα 120.000 Ρώσων στρατιωτών που πολεμούσαν στην Ουκρανία, αποκαλύπτοντας προσωπικές πληροφορίες όπως ονόματα, ημερομηνία γέννησης, διευθύνσεις και αριθμούς διαβατηρίων.

Σε ένα tweet που κοινοποίησαν τον ίδιο μήνα, οι Anonymous ανέφεραν: «Η πειρατεία θα συνεχιστεί έως ότου η Ρωσία σταματήσει την επιθετικότητά της».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share