Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέα πρόκληση - σόου από τον Ακάρ: «Πέταξε» με F-16 πάνω από το βόρειο Αιγαίο - «Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι όλων των μαρτύρων μας...» (Video)

Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε «επίδειξη δύναμης»

2 Σεπτεμβρίου 2022 14:09
Νέα πρόκληση - σόου από τον Ακάρ: «Πέταξε» με F-16 πάνω από το βόρειο Αιγαίο - «Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι όλων των μαρτύρων μας...» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελληνοτουρκικά: Δεν αρκέστηκε στις εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας ο Χουλουσί Ακάρ, κατά την παρουσία του σε εκδήλωση για την έναρξη της νέας σεζόν εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μπήκε σε ένα F-16 και, σε μια επίδειξη δύναμης - όπως τη χαρακτηρίζει η Hurriyet, πραγματοποίησε «ειδική πτήση πάνω από το Βόρειο Αίγαιο».

Συνοδευόμενος από τον διοικητή των αεροπορικών δυνάμεων στρατηγό Ατίλα Γκιουλάν, «ο Ακάρ χαιρέτισε, στη διάρκεια της πτήσης, το μνημείο των μαρτύρων του Τσανάκαλε» όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Πετώντας πάνω από τα Δαρδανέλια, ο Ακάρ, έστειλε το ακόλουθο μήνυμα: «Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι όλων των μαρτύρων μας, ιδιαίτερα εκείνων που κείτονται στο Τσανάκαλε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με το πνεύμα τους».

Ελληνοτουρκικά: Νέο παραλήρημα Ακάρ με απειλές κατά της Ελλάδας - «Προσέξτε μην επαναληφθεί το 1922» (Video)

Ελληνοτουρκικά: Σε ακόμα ένα προκλητικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ. Ενώ, ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον Έβρο αποτυπώνει ξεκάθαρα τον νέο υβριδικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Τουρκία με το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με τα όσα ανάφερε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χουριέτ», ο Χουλουσί Ακάρ μίλησε και πάλι για «ελληνικές παρενοχλήσεις» προς τα τουρκικά αεροσκάφη, και συνέστησε στην Ελλάδα να «μάθει από την ιστορία της».

Ο Ακάρ απείλησε και πάλι για «παρόμοια γεγονότα», ενώ αναφέρθηκε και στο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ, λέγοντας πως η Τουρκία δε θα επιτρέψει να έρθουν οι «Κύπριοι αδερφοί» προ τετελεσμένων γεγονότων, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις της Άγκυρας για διεκδίκηση κομματιού από την «πίτα».

Στο ίδιο μήκος κύματος προκλητικότητας, σήμερα η Γενί Σαφάκ και η Τουρκιγιέ έχουν πρωτοσέλιδα με τα οποία μιλούν για “εκπαιδεύσεις τρομοκρατών” του PKK στο Λαύριο.

Ευθείες απειλές και «ελληνικές παρενοχλήσεις»

Ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε στην συνέντευξή του πως «αυτό το αρχηγείο δεν τα λέει όλα; Αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη μεγάλη νίκη, λέμε με σαφή τρόπο και ξεκάθαρα στην Ελλάδα ότι, είδατε πόσο επώδυνο ήταν το τίμημα της περιπέτειας που ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μάθετε από την ιστορία και να αποφύγετε νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση».

Συνεχίζοντας το αφήγημα της Τουρκίας για ελληνικές παρενοχλήσεις στο Αιγαίο, υποστήριξε πως «στις 2 Ιουλίου ήρθε αίτημα από τους Αμερικανούς για να πραγματοποιήσουν άσκηση του ΝΑΤΟ. Και ήθελαν τα μαχητικά μας να προστατεύουν τα αεροσκάφη τους.

Τα αιτήματά τους ήταν: 4 F-16, και 1 αεροσκάφος τάνκερ… Είπαμε «ΟΚ» και ξεκίνησαν οι πτήσεις. Και αυτές οι πτήσεις αναφέρθηκαν σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ. Σκεφτείτε ενημερώθηκαν στις 2 Ιουλίου και η δραστηριότητα έγινε στις 22 Αυγούστου. Τότε ήταν που η Ελλάδα άλλαξε την καθορισμένη διαδρομή πτήσης της προς τα νησιά με “μη στρατιωτικό καθεστώς.

Θέλει να περάσει την πορεία πάνω από αυτά τα νησιά. Θέλει να φέρει το ΝΑΤΟ εδώ, δηλαδή θέλει να παραβιάσει τη Λωζάννη. Για αυτό, αλλάζουν διαδρομή την τελευταία στιγμή. Μετά έρχονται και κλειδώνουν με ραντάρ τα αεροπλάνα μας για 3 λεπτά ή 5 λεπτά. Όταν ρωτήθηκαν γιατί το κάνατε αυτό, απάντησε, “δεν μας ενημέρωσαν για αυτήν την πτήση.Το αξιολογήσαμε ως “αγνώστου ταυτότητας αεροπλάνο».

Τι εννοείς, αγνώστων στοιχείων, όταν πρόκειται για άσκηση του ΝΑΤΟ, σωστά; Μη αναγνωρισμένο αεροσκάφος; Στις 24 Αυγούστου, είχαμε αεροπλάνα επιφορτισμένα με την εκπαίδευση του ΝΑΤΟ στο Nexus Ace. Ήρθαν εκεί και παρενοχλήθηκαν τα κλείδωσαν με τα ραντάρ για 5 λεπτά.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι γνωστό ότι τα αεροπλάνα μας βρίσκονται σε αποστολή του ΝΑΤΟ. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί στο ΝΑΤΟ. Οι αποστολές πτήσεων δημοσιεύονται μήνες νωρίτερα, τηρούνται αρχεία, γράφονται άρθρα. Παρόλα αυτά, στις 22 Αυγούστου και στις 24 Αυγούστου παρενόχλησαν τα αεροσκάφη μας που εκτελούσαν υπηρεσία ΝΑΤΟ, και τα κλείδωσαν στα ραντάρ».

«Λέτε για 3.000 νησιά και έρχεστε κάτω από τη μύτη μας»

Όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ και στην Καθημερινή, ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, λέγοντας μάλιστα πως η Ελλάδα λέει πως η Τουρκία είναι επεκτατική αλλά η ίδια βάζει στρατό στα νησιά.

«Λέμε ότι έχετε 3 χιλιάδες νησιά, αλλά παρόλα αυτά έρχεστε κάτω από τη μύτη μας. Στρατιωτικοποιείτε τα νησιά, διεκδικώντας 10 μίλια εναέριου χώρου παρά τα 6 μίλια χωρικών υδάτων. Είσαι ακριβώς κάτω από τη μύτη μας και λέτε πως εμείς είμαστε επεκτατικοί!».

Διεκδίκηση και μεριδίου από το τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ

«Είμαστε πραγματικά ειλικρινείς έτσι ώστε το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος να είναι ένας κοινός χώρος εργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πάντα το ζητούμε αυτό. Δυστυχώς, δεν βλέπουμε ανταπόκριση.

Στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας ούτε των Κυπρίων αδελφών μας και δεν επιτρέπουμε εδώ ένα τετελεσμένο γεγονός. Εκεί, έγιναν οι υπολογισμοί και το ερευνητικό μας πλοίο αυτή τη στιγμή κάνει εργασίες.

Η φρεγάτα μας TCG GEDİZ σας συνοδεύει στην περιοχή Yörükler-1. Η ελπίδα μας είναι να μην κάνουν κανένα λάθος. Όλοι ξέρουν ότι αν κάνουν λάθος, θα ανταποδώσουμε πολλαπλά και όλοι θα έπρεπε να το έχουν καταλάβει».

«Τα χρήματα του ελληνικού λαού σπαταλούνται σε όπλα»

Αναφερόμενος στους εξοπλισμούς της Ελλάδας ο Χουλουσί Ακάρ είπε πως «ξεκίνησε ένα μάταιος κόπος εξοπλιστικών στην Ελλάδα. Τα χρήματα του ελληνικού λαού σπαταλούνται σε όπλα και εξοπλισμό που έχουν ολοκληρώσει την ημερομηνία λήξης.

Μεταχειρισμένα αεροπλάνα, μεταχειρισμένα τανκς, μεταχειρισμένα πυροβόλα, ό,τι έχουν, η Γαλλία τα πουλάει στην Ελλάδα και βγάζει χρήματα. Δεν θα φτάσετε πουθενά με αυτό όμως. Αν επιχειρείτε με αυτόν τον τρόπο να υπερασπιστείτε την Ελλάδα, αυτό είναι υπερβολικό για άμυνα. Δεν χρειάζεσαι τόσα πολλά όπλα για να αμυνθείς. Αλλά αν αυτό είναι εναντίον της Τουρκίας είναι πολύ λίγο!».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share