Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εφιαλτική προειδοποίηση από τη Μόσχα - «Μαζέψτε τους Ουκρανούς! Η ραδιενέργεια δε χρειάζεται βίζα για να έρθει στην Ευρώπη!» (photo-video)

Καταγγελίες για «επικίνδυνα παιχνίδια του Κιέβου στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια»

2 Σεπτεμβρίου 2022 11:13
Πόλεμος στην Ουκρανία: Εφιαλτική προειδοποίηση από τη Μόσχα - «Μαζέψτε τους Ουκρανούς! Η ραδιενέργεια δε χρειάζεται βίζα για να έρθει στην Ευρώπη!» (photo-video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κάλεσμα στη Δύση να «μαζέψει» το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο εδώ και βδομάδες βομβαρδίζει το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, με κίνδυνο ολικής πυρηνικής καταστροφής, απηύθυνε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα μετά και τη σημερινή πρωτοφανή αμφίβια απόβαση που επιχείρησε το καθεστώς του Κιέβου, την ώρα που βρίσκονταν εκεί οι επιθεωρητές του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, δήλωσε πως η «ραδιενέργεια» που θα απελευθερωθεί από ένα ενδεχόμενο ατύχημα «δεν θα έχει διαβατήριο».

«Μπορώ να δω ότι η ΕΕ είναι πλέον απασχολημένη με μια πιο σημαντική απόφαση – εάν θα εκδώσει ή όχι βίζα στους Ρώσους. Αλλά η ακτινοβολία δεν έχει διαβατήριο. Δεν χρειάζεται βίζα για να διασχίσει τα σύνορα. Αν συμβεί κάτι στο Zaporozhye, δεν θα αφορά βίζες, διαβατήρια ή σύνορα.

Για κάποιο ακατανόητο λόγο, η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει ελάχιστη ανησυχία για αυτό το θέμα. Τα φιλελεύθερα ευρωπαϊκά καθεστώτα έχουν λάβει πολλές αυτοκαταστροφικές και αυτοκτονικές αποφάσεις. Ίσως αυτό είναι άλλο ένα νόμισμα στον κουμπαρά», είπε η Ζαχάροβα.

«Η στάση που τηρούν οι δυτικές χώρες και η Γραμματεία του ΟΗΕ είναι απίστευτη. Όταν ρωτήθηκαν ευθέως ποιος βομβαρδίζει τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye, λένε ότι δεν γνωρίζουν, δεν έχουν άποψη για αυτό», πρόσθεσε.

«Τι τους εμποδίζει να αποκαλούν τα πράγματα με το όνομά τους και να παρατηρήσουν ότι οι οβίδες πετούν από την πλευρά που ελέγχεται από το καθεστώς του Κιέβου; Μπορούν να πουν την κατεύθυνση του ανέμου; Εάν μπορούν, θα πρέπει επίσης να μπορούν να πουν από πού προέρχεται ο βομβαρδισμός. Τι συνέβη? Γιατί ξαφνικά ξεχνούν;» αναρωτήθηκε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share