Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Φωτιά» οι αποκαλύψεις για το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον - Είχε πλαστές ταυτότητες για να προμηθεύεται χάπια

«Ήταν τοξικομανής και μάστορας στη χειραγώγηση»

31 Αυγούστου 2022 13:36
«Φωτιά» οι αποκαλύψεις για το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον - Είχε πλαστές ταυτότητες για να προμηθεύεται χάπια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν κυκλοφόρησαν τα νέα για τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον το 2009, ο γιατρός του, Κόνραντ Μάρεϊ ήταν εκείνος που πήρε πάνω του ολόκληρη την ευθύνη για τη μεγάλη απώλεια του «θρύλου της ποπ».

Ο 50χρονος τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Το ιατροδικαστικό πόρισμα έκανε λόγο για καρδιακή ανακοπή, η οποία προκλήθηκε από ένα αναισθητικό φάρμακο, που φέρεται να του χορηγούσε ο γιατρός του.

Δείτε επίσης: Νεκρός ο Μάικλ Τζάκσον: Σοκάρει η νέο φωτογραφία που διέρρευσε με το πτώμα του!

Ο Κόνραντ Μάρεϊ κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο, έμεινε πίσω από τα κάγκελα για λιγότερο από δύο χρόνια.

Βέβαια, η ποινή ήταν πολύ μικρή σε σχέση με το «μίσος» που έλαβε από το κοινό. Όλες οι ευθύνες «έπεσαν» πάνω του, ενώ κανείς δεν κατηγόρησε τον σταρ της ποπ για τη χρήση ναρκωτικών που έκανε σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, με τίτλο «TMZ Investigates: Who Really Killed Michael Jackson» που θα κυκλοφορήσει στο τηλεοπτικό δίκτυο «Fox» τον επόμενο μήνα, ο λόγος που οδήγησε τον Μάικλ Τζάκσον στον θάνατο δεν ήταν ένα «ιατρικό λάθος».

«Είναι πολύ πιο περίπλοκο από όσο φαίνεται. Ο Δρ. Μάρεϊ ήταν δίπλα στο κρεβάτι του, όταν πέθανε. Όμως, υπήρξαν άλλοι λόγοι που τον οδήγησαν στον θάνατο. Ο Μάικλ είχε τους δικούς του όρους σχετικά με την υγεία του. Έπαιρνε τα φάρμακα που ήθελε, όποτε τα ήθελε και όπου τα ήθελε», υποστηρίζει στο ντοκιμαντέρ ο Ορλάντο Μαρτίνεζ, ο ντεντέκτιβ από το Λος Άντζελες, στον οποίο ανατέθηκε η έρευνα του θανάτου του τραγουδιστή.

Σύμφωνα με στοιχεία που βγήκαν στο φως, ο Μάικλ Τζάκσον έπαιρνε την προποφόλη (το αναισθητικό που του χορηγούσε ο Δρ. Μάρεϊ) σε μπουκάλια του νερού. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Εντ Γουίντερ, είχε εθιστεί σε αυτή την ουσία και αποτελούσε τον «μόνο τρόπο για να καταφέρει να κοιμηθεί». Ειδικότερα, όταν ετοιμαζόταν για περιοδεία.

Η προποφόλη, όπως αναφέρεται στο διαδίκτυο είναι ένα φάρμακο βραχείας δράσης που οδηγεί σε μειωμένο επίπεδο συνείδησης και έλλειψη μνήμης. «Το χρησιμοποιούσε επί δεκαετίες. Γιατροί από όλο τον κόσμο του συνταγογραφούσαν αυτό το φάρμακο. Καμιά φορά, έκανε και ενέσεις με αυτό. Δεν φταίει εκείνος, οι γιατροί του το επέτρεπαν», αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ.

Ωστόσο, ο θρύλος της ποπ δεν ήταν εθισμένος μόνο στο συγκεκριμένο φάρμακο. «Έγινα ολοένα και πιο εξαρτημένος από τα παυσίπονα για να καταφέρω να περάσω τις μέρες της περιοδείας μου», ακούγεται να λέει ο Τζάκσον σε ηχητικό κλιπ που περιλαμβάνεται στο ντοκιμαντέρ.

Το 1993 αποδείχθηκε «κόλαση» για τον τραγουδιστή. «Δεν μου αρέσει. Αυτή η περιοδεία με καταστρέφει», αναφέρει ο ποπ σταρ σε άλλο σημείο.

Είχε φτάσει να χρησιμοποιεί 19 διαφορετικά ονόματα για να λαμβάνει φάρμακα

Η Ντέμπι Ρόου -η πρώην σύζυγος του Τζάκσον που εργαζόταν ως βοηθός γιατρού για χρόνια- αποκάλυψε πως «υπήρχαν συνταγές με φάρμακα, που δεν είχαν καμία σχέση με την υγεία του».

«Μπορούσε να πάρει ό,τι ήθελε και το έκανε. Οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να τον έχουν πελάτη», εξηγεί. Σε άλλο σημείο, μάλιστα, αποκάλυψε πως ο Μάικλ Τζάκσον είχε φτάσει να χρησιμοποιεί 19 διαφορετικά ονόματα για να λαμβάνει φάρμακα. Οι γιατροί του έγραφαν συνταγές με ψεύτικες ταυτότητες.

«Είχε πολλούς γιατρούς κι έδινε στον καθένα ένα διαφορετικό όνομα, για να μη φαίνεται το ιστορικό του. Πήγαινε για παράδειγμα ως Τζον στον ένα γιατρό και ζητούσε ηρεμιστικά. Μετά έδινε το όνομα "Χάρι" στον άλλο και μπορεί και πάλι να ζητούσε το ίδιο. Ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για τον θάνατό του», ισχυρίζεται ο Δρ. Χάρι Γκλάσμαν, ο πλαστικός χειρουργός που ήταν υπεύθυνος για την τελική εικόνα του τραγουδιστή.

Ο σταρ είχε φτάσει να είναι ο «γιατρός του εαυτού του». Έκανε χρήση οποιοειδών σε καθημερινή βάση, ενώ έπασχε επίσης, από αρκετές ψυχικές ασθένειες, όπως άγχος και εμμονική συμπεριφορά. Ωστόσο, δεν δεχόταν να τον παρακολουθεί ψυχίατρος. Έβρισκε τη διέξοδό του στα χάπια.

«Ήταν τοξικομανής και μάστορας στη χειραγώγηση», λέει χρόνια μετά τον θάνατό του, ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε εν ζωή, ο Δρ. Μάρεϊ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share