Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023

Νέα μελέτη: «Ακραίοι καύσωνες» έως το 2053 - Έρχονται θερμοκρασίες από 52 βαθμούς και πάνω!

Μάλιστα το σκηνικό αυτό στις ΗΠΑ θα το βιώνουν 13 φορές περισσότεροι άνθρωποι

22 Αυγούστου 2022 16:46
Νέα μελέτη: «Ακραίοι καύσωνες» έως το 2053 - Έρχονται θερμοκρασίες από 52 βαθμούς και πάνω!
Πηγή φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πάνω από το όριο «ακραίου κίνδυνου» της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ θα αναπτυχθούν θερμοκρασίες, όταν δηλαδή ο δείκτης θερμότητας ξεπερνά τους 52 βαθμούς Κελσίου, κάτι που εκτιμάται ότι θα πλήξει περίπου 8 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ φέτος.

Όμως, έως το 2053, την ακραία αυτή θερμοκρασία θα βιώνουν 13 φορές περισσότεροι άνθρωποι, ήτοι στα 107 εκατομμύρια, βάσει μελέτης της οργάνωσης κλιματικής έρευνας First Street Foundation. «Τα ευρήματα καταδεικνύουν πως τα επεισόδια ακραίας ζέστης πυκνώνουν στη χώρα, τόσο σε απόλυτους όσο και σε σχετικούς όρους» σημειώνεται σχετικά στην έρευνα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Σημαντικό! Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε όταν ανοίγετε το κλιματιστικό στο αμάξι

Όπως εξάγεται ως συμπέρασματα από αυτή τη ΜΚΟ, η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές θα αυξηθεί περισσότερο απ’ ό,τι σε άλλες, συμπεριλαμβανομένης της αποκαλούμενης «ζώνης ακραίας θερμότητας» που φτάνει από το Τέξας έως τις Μεγάλες Λίμνες.

Στην έρευνά της, η First Street Foundation αξιοποίησε δεδομένα για να εντοπίσει τις επτά πιο ζεστές μέρες του χρόνου σήμερα και να τις συγκρίνει με τις αντίστοιχες 30 έτη μετά. Σύμφωνα με το πορισμα των ερευνητών, οι επτά ημέρες θα έχουν αυξηθεί σε 18 έως το 2053.

Όμως, στο νοτιότερο μισό της χώρας, ο αριθμός αυτών των πιο ζεστών ημερών θα εκτιναχθεί στις 30 – που σημαίνει ότι αυτό που σήμερα ήταν η πιο ζεστή εβδομάδα τού έτους, σε τριάντα χρόνια από τώρα θα έχει εξελιχθεί στον πιο καυτό μήνα του έτους.

Πηγή: Independent

καυσωνασ-νεα-μελετη-ηπα-22-8
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Αντίδοτο» στον καύσωνα: Ξεχάστε κλιματιστικό και ανεμιστήρα - Το απόλυτο εργαλείο δροσιάς με μόλις 20 ευρώ!

Πόσες φορές έχετε ξυπνήσει με αφόρητους πόνους από το κλιματιστικό; Ακόμη πιο επικίνδυνος είναι και ο ανεμιστήρας όπως ήδη ξέρουμε. Εκτός αυτού και οι δύο αυτές συσκευές, καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ρεύματος.

Για να αποφύγετε όλα αυτά, δοκιμάστε ένα προϊόν που θα σας προσφέρει έναν δροσερό ύπνο. Ο λόγος για το καταπραϋντικό στρώμα δροσιάς, ένα επίστρωμα, το οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε στο επάνω μέρος του στρώματος που κοιμάστε, πάνω και από τα σεντόνια σας. Έχει την δυνατότητα να σας δροσίζει και να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός.

Αυτό συμβαίνει, χάρη στο εσωτερικό του, καθώς περιέχει ένα ειδικό ζελέ υπέρ ψύξης και νερό που απορροφά τη θερμότητα του σώματος και στη συνέχεια την εκλύει στον αέρα. Είναι υποαλλεργικό και ακίνδυνο, αφού, ακόμα κι αν σκιστεί, το εσωτερικό του δεν χύνεται.

Δεν λειτουργεί με ρεύμα ή μπαταρίες, δεν έχει καλώδια, δεν χρειάζεται πρίζα και μπορείτε να το μεταφέρετε οπουδήποτε θέλετε. Καθαρίζεται πολύ εύκολα με ελαφρύ τρίψιμο με ένα βρεγμένο πανί σε κρύο ή χλιαρό νερό. Εκτός από τον οικολογικό του χαρακτήρα είναι οικονομικό αφού ξεκινά από 20 ευρώ και η τιμή του αυξάνεται και προσαρμόζεται ανάλογα σε κάθε διάσταση.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share