Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άρκανσο: Άγριος ξυλοδαρμός ακινητοποιημένου άνδρα από 3 αστυνομικούς – Σοκαριστικό βίντεο – ντοκουμέντο

Οι αστυνομικοί απείλησαν ακόμα και το άτομο που κατέγραψε τις σκηνές

22 Αυγούστου 2022 08:46
Άρκανσο: Άγριος ξυλοδαρμός ακινητοποιημένου άνδρα από 3 αστυνομικούς – Σοκαριστικό βίντεο – ντοκουμέντο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί ακόμα ένα βίντεο από τις ΗΠΑ το οποίο καταγράφει αστυνομική βία, και συγκεκριμένα στο Άρκανσο.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Ελληνοαμερικανός στο προσκήνιο για τον φόνο πρώην αρχιμαφιόζου που ενσάρκωσαν Τζόνι Ντεπ και Τζακ Νίκολσον στη μεγάλη οθόνη

Σε αυτό φαίνονται τρεις αστυνομικοί στο Άρκανσο να έχουν ακινητοποιήσει έναν άνδρα. Ωστόσο παρ’ ότι ο άνδρας δε μπορεί να κάνει κάτι, τον χτυπούν με μεγάλη αγριότητα.

Δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι και σε κάθε σημείο του σώματός του, χωρίς να μπορεί να προβάλει καμία αντίσταση.

Προσοχή! Σκληρές εικόνες

Οι αστυνομικοί απείλησαν ακόμα και το άτομο που κατέγραψε τις σκηνές.

Όλα αυτά έξω από ένα κατάστημα στην κομητεία του Κάουντι στο Άρκανσο.

Παραμένει προς το παρόν άγνωστος ο λόγος για τον οποίο αρχικά ακινητοποιήθηκε ο άνδρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Σερίφη της κομητείας Crawford,οι τρεις αστυνομικοί ήδη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

«Θεωρώ όλους τους υπαλλήλους μου υπεύθυνους για τις πράξεις τους και θα πάρω τα απαραίτητα μέτρα για το θέμα», είπε ο Σερίφης.

Σαλμάν Ρούσντι: Ο διάσημος συγγραφέας μαχαιρώθηκε στον λαιμό πάνω από 10 φορές - Συγκλονιστικές εικόνες από τη στιγμή της επίθεσης (video)

Ένας άνδρας όρμησε στη σκηνή την ώρα που ο Ρούσντι ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία για την καλλιτεχνική ελευθερία και μαχαίρωσε στον λαιμό τον 75χρονο συγγραφέα, ο οποίος σωριάστηκε στο πάτωμα. Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από αστυνομικό και συνελήφθη.

Ο Σαλμάν Ρούσντι διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, αλλά λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του δεν έγιναν γνωστές. Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ είπε ότι ο Ρούσντι είναι ζωντανός και ότι «λαμβάνει τη φροντίδα που χρειάζεται».

Οι «Σατανικοί Στίχοι» που έγραψε ο Σαλμάν Ρούσντι προκάλεσε αναταραχή σε αρκετές χώρες του μουσουλμανικού κόσμου το 1988, καθώς θεωρήθηκε βιβλίο με «βλάσφημο» περιεχόμενο. Μάλιστα, ο τότε ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χομεϊνί είχε εκδώσει θρησκευτικό διάταγμα ζητώντας τη δολοφονία του Ρούσντι.

Επί σειρά ετών ο συγγραφέας κρυβόταν, καθώς φοβόταν για τη ζωή του. Η κυβέρνηση του Ιράν ανακοίνωσε το 1998 ότι δεν υποστήριζε πλέον το θρησκευτικό διάταγμα (φετφά), ωστόσο εξτρεμιστικές μουσουλμανικές οργανώσεις επικήρυξαν με εκατομμύρια δολάρια τον Ρούσντι.

Προσκεκλημένος του Ιδρύματος Τσοτόκουα, ο Σαλμάν Ρούσντι επρόκειτο να συμμετάσχει σε συζήτηση σχετικά με το ότι στις ΗΠΑ βρίσκουν άσυλο συγγραφείς και καλλιτέχνες που ζουν εξόριστοι, αφού η χώρα «υπερασπίζεται την ελευθερία και την δημιουργική έκφραση», όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του ιδρύματος.

Ο Σαλμάν Ρούσντι έλαβε το 2016 την αμερικανική υπηκοότητα και εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη. Επέκρινε συχνά την καταπίεση στη γενέτειρά του, την Ινδία, ακόμη και επί της διακυβέρνησης του νυν πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Η PEN America, μια ομάδα υπεράσπισης της ελευθερίας της έκφρασης, της οποίας ο Ρούσντι είχε διατελέσει πρόεδρος, εξέφρασε «σοκ και φρίκη» για την «άνευ προηγουμένου επίθεση» σε συγγραφέα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αμερικανός γερουσιαστής Τσακ Σούμερ έκανε λόγο για «επίθεση στην ελευθερία του λόγου και της σκέψης». Ο υπουργός Επιχειρήσεων της Βρετανίας Κουάσι Κουάρτενγκ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση που δέχθηκε ο Σαλμάν Ρούσντι, υπογραμμίζοντας ότι «η ελευθερία της έκφρασης είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατικής κοινωνίας».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share