Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Μάλμε

Το επεισόδιο "θεωρείται λήξαν" από την αστυνομία

19 Αυγούστου 2022 20:26
Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Μάλμε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η σουηδική αστυνομία απέκλεισε σήμερα το απόγευμα ένα τμήμα ενός εμπορικού κέντρου στην πόλη Μάλμε, στη νότια Σουηδία, έπειτα από ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς.

«Σημειώθηκαν πυροβολισμοί στο εμπορικό κέντρο Emporia στο Μάλμε» ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωση που εξέδωσε. «Αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο και η περιοχή έχει αποκλειστεί», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Dagens Nyheter, που επικαλείται τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Τζίμι Μόντιν, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά. Το επεισόδιο «θεωρείται λήξαν», σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο.

Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Μάλμε

Ο Μόντιν είπε ότι δεν έχει κάποια πληροφόρηση σχετικά με την κατάσταση των τραυματιών.

Αδιευκρίνιστο παραμένει προς το παρόν αν ο δράστης συνελήφθη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απίστευτο σκηνικό: Πιλότοι αποκοιμήθηκαν στις 37.000 πόδια - Πώς κατάφεραν να προσγειώσουν το αεροπλάνο;

Ένα αδιανόητο σκηνικό σημειώθηκε σε αεροσκάφος της Ethiopian Airlines που εκτελούσε πτήση από το Σουδάν στην Αιθιοπία, το οποίο δεν κατάφερε να προσγειωθεί την περασμένη εβδομάδα, αφού οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους αποκοιμήθηκαν.

Παράλληλα, διαβάστε εδώ για τον σκύλο που έπαιζε με μία μπαταρία και έβαλε φωτιά στο σπίτι του.

Πιο συγκεκριμένα, στις 15 Αυγούστου, η πτήση ET343 της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Αιθιοπίας πετούσε από το Χαρτούμ στην Αντίς Αμπέμπα.

Συναγερμός σήμανε όταν η το αεροπλάνο πλησίασε στο αεροδρόμιο αλλά δεν άρχισε να προσγειώνεται. Ενώ ο πύργος εναέριας κυκλοφορίας προσπαθούσε να επικοινωνήσει με το πλήρωμα του αεροσκάφους, το σύστημα αυτόματου πιλότου του αεροσκάφους το κράτησε σε ύψος 37.000 ποδιών.

Τελικά, οι πιλότοι ξύπνησαν όταν αποσυνδέθηκε ο αυτόματος πιλότος και ήχησε συναγερμός και κατάφεραν να προσγειώσουν με ασφάλεια το αεροσκάφος, που παρέμεινε στον διάδρομο για περίπου δυόμισι ώρες, προτού αναχωρήσει για την επόμενη πτήση του.

Δεδομένα της πτήσης επιβεβαιώνουν το συμβάν, αφού, όπως δείχνουν, το αεροσκάφος είχε περάσει πάνω από τον διάδρομο προσγείωσης και επιχείρησε νέα προσέγγιση όταν ξύπνησαν οι πιλότοι.

Κόπωση των πιλότων

«Βαθιά ανησυχητικό περιστατικό στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αφρικής. Boeing 737 της Ethiopian Airlines, που εκτελούσε την πτήση #ΕΤ343, πετούσε ακόμη στα 37.000 πόδια, όταν έφθασε στον προορισμό του, την Αντίς Αμπέμπα. Γιατί δεν ξεκίνησε τη διαδικασία καθόδου για προσγείωση; Και οι δύο πιλότοι κοιμόντουσαν» έγραψε στο Τwitter ο Ελληνοκύπριος αναλυτής θεμάτων αεροπλοΐας, Άλεξ Μαχαίρας, στον οποίο είχε αφιερώσει ρεπορτάζ πριν από χρόνια η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

O αναλυτής αναφέρθηκε στην «κόπωση των πιλότων» που «δεν είναι κάτι νέο», όπως επεσήμανε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share