Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στη Σουηδία: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Μάλμε

«Σημειώθηκαν πυροβολισμοί στο εμπορικό κέντρο Emporia στο Μάλμε»

19 Αυγούστου 2022 19:00
Συναγερμός στη Σουηδία: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Μάλμε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η σουηδική αστυνομία απέκλεισε σήμερα το απόγευμα τμήμα ενός εμπορικού κέντρου στην πόλη Μάλμε, στη νότια Σουηδία, έπειτα από ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς.

Παράλληλα, διαβάστε εδώ για τους πιλότους που αποκοιμήθηκαν στις 37.000 πόδια.

«Σημειώθηκαν πυροβολισμοί στο εμπορικό κέντρο Emporia στο Μάλμε», ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωση που εξέδωσε. «Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο και η περιοχή έχει αποκλειστεί», πρόσθεσε.

Στην ανακοίνωση δεν δίνεται καμία άλλη πληροφορία για το συμβάν αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αδιανόητο: Κλείνει εκτάκτως μουσείο μετά από viral βίντεο με έντομα πάνω σε έργο τέχνης

Επισκέπτες πρόσεξαν έντομα, και συγκεκριμένα ασημόψαρα, να σέρνονται πάνω σε ένα έργο τέχνης του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Τεχεράνης στο Ιράν, γεγονός που οδήγησε στο κλείσιμο του μουσείου για απεντόμωση.

Το μουσείο που διαθέτει μια από τις πιο σημαντικές συλλογές δυτικής τέχνης στη Μέση Ανατολή και κέρδισε τη διεθνή προσοχή όταν άνοιξε ξανά μετά από ένα κλείσιμο 42 ετών, έγινε viral σήμερα έναν χρόνο μετά για τον πιο παράξενο λόγο.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, το ιρανικό BBC δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει δύο ασημόψαρα να σέρνονται πάνω σε μια φωτογραφία των Bernd και Hilla Becher, οι οποίοι θεωρούνται βασικοί καλλιτέχνες του κινήματος της εννοιολογικής τέχνης της δεκαετίας του ’60 και του ’70.

Το βίντεο έγινε viral στο Instagram, όπου συγκέντρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές.

Το μουσείο κλείνει για απεντόμωση

Έτσι, το μουσείο έκλεισε, ώστε να πραγματοποιηθεί απεντόμωση στους χώρους του μουσείου. Καμία ζημιά δεν προκλήθηκε στο έργο των Bechers, ανέφερε το μουσείο σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Facebook ζητώντας συγγνώμη. Κανένα άλλο έντομο δεν εντοπίστηκε σε άλλα έργα τέχνης στο μουσείο.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που φαίνονται στους πίνακες, και δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ζημιά σε κυτταρικά μέρη οποιουδήποτε από τους πίνακες που εξετάστηκαν, είδαν ή αναφέρθηκαν από ειδικούς του μουσείου, είναι πιθανό αυτά τα έντομα να προέρχονται από τους πρόσθιους χώρους του μουσείου», έγραψε η ομάδα που ερεύνησε το συμβάν σε κοινή δήλωση που δημοσιεύτηκε από το μουσείο.

Η φωτογραφία των Bechers ήταν μέρος μίας έκθεσης 130 έργων μινιμαλιστικής και εννοιολογικής τέχνης από τη συλλογή του μουσείου.

Περιλαμβάνονται επίσης μεγάλα κομμάτια των Donald Judd και Sol Lewitt.

Πότε θα ξανάνοιξει το μουσείο

Πριν κλείσει το μουσείο, πάντως, η έκθεση αυτή είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Περίπου 17.000 επισκέπτες φέρεται να βρέθηκαν στο μουσείο για την έκθεση, από τότε που άνοιξε τον Ιούνιο.

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Τεχεράνης αναμένεται να ανοίξει αύριο, 20 Αυγούστου, τις πόρτες του.

Δείτε το βίντεο

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share