Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022

Εντοπίστηκαν σε ελληνικό έδαφος οι μετανάστες που βρίσκονταν σε νησίδα στον Έβρο

Είναι σε καλή κατάσταση και μεταφέρονται σε ασφαλές μέρος

15 Αυγούστου 2022 19:32
Εντοπίστηκαν σε ελληνικό έδαφος οι μετανάστες που βρίσκονταν σε νησίδα στον Έβρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέσα στην ελληνική επικράτεια, τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκεται στην τουρκική πλευρά, εντοπίστηκαν πριν οι 40 μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί τις προηγούμενες ημέρες σε νησίδα στον Έβρο εντός της τουρκικής επικράτειας.

Παράλληλα, διαβάστε εδώ για τον άνδρα που άνοιξε πυρ σε λούνα παρκ στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr οι ελληνικές αρχές μόλις έγινε αντιληπτό ότι οι μετανάστες βρέθηκαν εντός της ελληνικής επικράτειας διασχίζοντας τον ποταμό, τους εντόπισαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, σε ανακοινώσεις της η αστυνομία είχε επισημάνει ότι οι μετανάστες βρίσκονται πάνω σε νησίδα στο τουρκικό έδαφος. Για τον λόγο αυτό οι ελληνικές αρχές δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε δεύτερο χρόνο θα γίνει έρευνα για τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο πέρασαν στην ελληνική επικράτεια.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες -περί τα 40 άτομα- βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος, 4 χλμ νότια της νησίδας στην οποία είχαν εγκλωβιστεί και, όπως επισημαίνουν οι ελληνικές αρχές, ήταν στην τουρκική επικράτεια.

Το χρονικό της υπόθεσης

Για το θέμα είχε εκδώσει ανακοίνωση η ΕΛΑΣ ενώ είχε κάνει παρέμβαση και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τονίζοντας πως μέχρι πρότινος η ομάδα των μεταναστών βρισκόταν σε τουρκικό έδαφος και οι τουρκικές αρχές είχαν ενημερωθεί δις από τις ελληνικές για να τους διασώσουν.

Ο υπουργός παρέπεμψε στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία, όπως λέει, έκανε αλλεπάλληλες έρευνες με κάθε τεχνικό μέσο στην περιοχή, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία σε ελληνικό έδαφος και επιβεβαιώθηκε πως πρόκειται για σημείο εκτός ελληνικής επικράτειας. «Άμεσα η ΕΛΑΣ προέβη σε δύο ενημερώσεις των Τουρκικών αρχών» επισημαίνει.

Δείτε την ανάρτηση του Μητσοτάκη:

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share