Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» μεγατόνων από Wall Street Journal: Το FBI βρήκε άκρως απόρρητα έγγραφα στο θέρετρο του Τραμπ! (video)

Έψαχναν και έγγραφα για πυρηνικά;

12 Αυγούστου 2022 22:32
«Βόμβα» μεγατόνων από Wall Street Journal: Το FBI βρήκε άκρως απόρρητα έγγραφα στο θέρετρο του Τραμπ! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το FBI κατάσχεσε πολλά σύνολα εγγράφων με την ένδειξη άκρως απόρρητο από το θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατά την έφοδο στο θέρετρο του μεγιστάνα το πρωί της Δευτέρας (8/8).

Δείτε επίσης: Σοκ στις ΗΠΑ: Επίθεση με μαχαίρι πάνω στη σκηνή δέχθηκε ο διάσημος συγγραφέας των «σατανικών στίχων», Σαλμάν Ρούσντι (video)

Τι αναφέρει το δημοσίευμα «βόμβα» της Wall Street Journal

Έντεκα σύνολα διαβαθμισμένων εγγράφων ήταν μεταξύ των υλικών που κατασχέθηκαν κατά την επιδρομή, ανέφερε την Παρασκευή η Wall Street Journal, επικαλούμενη έγγραφα που εξέτασε το πρακτορείο. Μια ομάδα φακέλων φέρεται να είχε την ένδειξη «Διάφορα διαβαθμισμένα έγγραφα/TS/SCI», η οποία περιλαμβάνει μια συντομογραφία για τις άκρως απόρρητες/ευαίσθητες πληροφορίες.

Τα άλλα ήταν τέσσερις ομάδες άκρως απόρρητων εγγράφων, τρεις ομάδες απόρρητων εγγράφων και τρεις ομάδες εμπιστευτικών εγγράφων, ανέφερε η εφημερίδα. Οι πράκτορες του FBI πήραν 20 κιβώτια με αντικείμενα, μαζί με ντοσιέ με φωτογραφίες, ένα χειρόγραφο σημείωμα και την «εκτελεστική άδεια χάριτος» για τον Ρότζερ Στόουν, έναν Ρεπουμπλικανό στον οποίο ο Τραμπ είχε δώσει χάρη, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πληροφορίες για τον πρόεδρο της Γαλλίας ήταν επίσης στον κατάλογο των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν από θέρετρο, ανέφερε η Journal.

Οι δικηγόροι του Τραμπ υποστήριξαν ότι ο πρόεδρος αποχαρακτήρισε το υλικό πριν από το τέλος της θητείας του, ανέφερε η Journal. Ο Τραμπ, ο οποίος έχει επικρίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης από τότε που αποκάλυψε για πρώτη φορά την έφοδο το βράδυ της Δευτέρας, υποστήριξε ότι η ομάδα του συνεργαζόταν με τις αρχές. Εκπρόσωπος του Τραμπ δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του CNBC για σχολιασμό.

Έψαχναν και έγγραφα για πυρηνικά;

Το FBI έψαχνε για έγγραφα για πυρηνικά στο σπίτι του Τραμπ, μεταξύ άλλων αντικειμένων, ανέφερε την Πέμπτη η Washington Post, επικαλούμενη ανθρώπους που γνωρίζουν την έρευνα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα καταθέσει αίτηση στο δικαστήριο για τη δημοσιοποίηση του εντάλματος έρευνας, λόγω του «σημαντικού δημόσιου ενδιαφέροντος για το θέμα αυτό».

Ο Γκάρλαντ σημείωσε επίσης ότι είχε εγκρίνει προσωπικά το ένταλμα και καταδίκασε το κύμα επιθέσεων κατά του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης που ακολούθησε την ανακοίνωση του Τραμπ για την έφοδο. Ο Τραμπ, αντιδρώντας στο δημοσίευμα της Post είχε αναφέρει πως το θέμα με τα πυρηνικά όπλα είναι μια απάτη».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share