Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μακελειό στο Μαυροβούνιο: Άντρας σε αμόκ σκότωσε 11 ανθρώπους - Μεταξύ τους και παιδιά (video)

Στη συνέχεια έπεσε και ο ίδιος νεκρός από αστυνομικά πυρά

12 Αυγούστου 2022 21:54
Μακελειό στο Μαυροβούνιο: Άντρας σε αμόκ σκότωσε 11 ανθρώπους - Μεταξύ τους και παιδιά (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μακελειό σημειώθηκε την Παρασκευή 12/08 στο Μαυροβούνιο, όταν ένας άνδρας ξέσπασε σε πυροβολισμούς μετά από μία οικογενειακή διαμάχη, σκοτώνοντας 11 ανθρώπους στον δρόμο, προτού πέσει και ο ίδιος νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Δείτε επίσης: Νέο σκηνικό τρόμου στη Θεσσαλονίκη: 52χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος μέσα σε λίμνη αίματος στο δωμάτιο του – Τα ενδεχόμενα που εξετάζει η αστυνομία

Σύμφωνα με τα τοπικά και τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ο 34χρονος ένοπλος τραυμάτισε άλλα έξι άτομα των οποίων ένας αστυνομικός, ενώ πρόκειται για την μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του Μαυροβουνίου.

Όλα συνέβησαν την Παρασκευή το απόγευμα στην περιοχή Τσετίνιε. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ο δράστης, Βούτσκο Μπορίλοβιτς, 34 ετών, σκότωσε πρώτα μέλη της οικογένειάς του και στη συνέχεια έφυγε από το διαμέρισμά του, πίσω από το πρωθυπουργικό κτίριο, πυροβολώντας περαστικούς.

Η αστυνομία σκότωσε τον δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ύποπτος ότι εμπόδιζε το ασθενοφόρο να πλησιάσει τα θύματα. Η κρατική τηλεόραση RTCG στο Μαυροβούνιο, επικαλούμενο μάρτυρες, είπε ότι ο δράστης πυροβολούσε τυχαία ανθρώπους που περπατούσαν στο δρόμο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

Τέσσερις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Τσετίνιε, ενώ άλλοι δύο με σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκαν στην Γενική Κλινική της Ποντγκόριτσα. Το σημείο της επίθεσης αποκλείστηκε από την αστυνομία, η οποία δεν έχει ακόμη εκδώσει ακόμη επίσημη ανακοίνωση για το μακελειό.

Μακελειό σε νηπιαγωγείο στην Κίνα: Άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι - Έσφαξε τρία άτομα και τραυμάτισε σοβαρά ακόμη έξι

Άλλη μια επίθεση με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο έλαβε χώρα στην Κίνα με τον τραγικό απολογισμό να είναι μέχρι στιγμής 3 νεκροί και 6 τραυματίες, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για μικρά παιδιά ή για ενήλικους.

Την είδηση μετέδωσε το AFP επικαλούμενο την Αστυνομία. Ένας άνδρας που φορούσε καπέλο και μάσκα εισέβαλε στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην κομητεία Anfu περίπου στις 10:00 π.μ. Ο 48χρονος ύποπτος είναι ακόμη ελεύθερος.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share