Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φρικιαστικό περιστατικό στη Βολιβία: Τον έθαψαν ζωντανό για να τον προσφέρουν ως θυσία στη «Μητέρα Γη» (video)

Κατάφερε να βγει από το φέρετρο ενώ τον είχαν θάψει

12 Αυγούστου 2022 19:43
Φρικιαστικό περιστατικό στη Βολιβία: Τον έθαψαν ζωντανό για να τον προσφέρουν ως θυσία στη «Μητέρα Γη» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας άντρας στη Βολιβία διηγήθηκε πώς βγήκε από ένα φέρετρο αφού θάφτηκε ζωντανός από τους επισκέπτες φεστιβάλ «ως θυσία στη μητέρα γη». Ο άνδρας θάφτηκε αφότου λιποθύμησε ενώ έπινε.

Αφού λιποθύμησε το προηγούμενο βράδυ, μετά από ένα δυνατό ποτό στην έναρξη του Φεστιβάλ Μητέρα Γη στο Ελ Άλτο της Βολιβίας στις 5 Αυγούστου, ο 30χρονος Victor Hugo Mica Alvarez βρέθηκε 50 μίλια μακριά μέσα σε ένα φέρετρο στο Achacachi.

Δείτε επίσης: Φρίκη στο κέντρο της Αθήνας: Εντοπίστηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη στον Βοτανικό - Για εγκληματική ενέργεια μιλούν οι Αρχές

Στο Φεστιβάλ Μητέρα Γη οι άνθρωποι ευχαριστούν την Pachamama, τη θεά της γης και της γονιμότητας, όπου προσφέρουν προσφορές, γνωστές και ως «sullu». Οι αυτόχθονες Βολιβιανοί πιστεύουν ότι η θεά «ανοίγει το στόμα της» για προσφορές τον Αύγουστο και πολλοί δίνουν οτιδήποτε, από ζωντανά ζώα μέχρι έμβρυα προβάτων, καθώς και φύλλα κακάο και γλυκά.

Κάποιοι λένε ότι αρχαίες ανθρωποθυσίες και προσφορές εξακολουθούν να πραγματοποιούνται μυστικά. Ο Alvarez πιστεύει ότι άλλοι επισκέπτες του πάρτι τον έθαψαν ζωντανό ως «sullu», θυσιάζοντάς τον στη μητέρα γη. Ο 30χρονος δήλωσε στο τοπικό βολιβιανό ειδησεογραφικό πρακτορείο Pagina Siete:

«Χθες το βράδυ ήταν η προ-είσοδος [του φεστιβάλ], πήγαμε για χορό. Και μετά δεν θυμάμαι. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι νόμιζα ότι ήμουν στο κρεβάτι μου, ήθελα να σηκωθώ για να πάω να ουρήσω και δεν μπορούσα να κουνηθώ. Όταν έσπρωξα το φέρετρο, μπόρεσα να σπάσω ένα τζάμι που είχε και έτσι μπόρεσα να βγω έξω».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share