Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σκληρή μάχη πυροσβεστών με πυρκαγιά «τέρας» στη Γαλλία - Θλιβερές εικόνες που κόβουν την ανάσα (video)

Ευχαριστίες Μακρόν και στην Ελλάδα

11 Αυγούστου 2022 16:55
Σκληρή μάχη πυροσβεστών με πυρκαγιά «τέρας» στη Γαλλία - Θλιβερές εικόνες που κόβουν την ανάσα (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με μια πυρκαγιά «τέρας» στη νοτιοδυτική Γαλλία που έχει ήδη καταστρέψει σχεδόν 7.000 εκτάρια δάσους, όπως εκτιμούν Γάλλοι αξιωματούχοι.

Η πυρκαγιά μαίνεται κοντά στην πόλη του Μπορντό, έχει ήδη καταστρέψει πολλά σπίτια και ανάγκασε 10.000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και τη φλεγόμενη περιοχή. «Είναι ένας δράκος, είναι ένα τέρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γκρέγκορι Αλιόνε στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL.

Οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Ευχαριστίες Μακρόν και στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Αυστρία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Πολωνία και η Ρουμανία «έρχονται να βοηθήσουν» τη Γαλλία στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς. «Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πιάνει δουλειά!» έγραψε στο Twitter.

Αυτό το καλοκαίρι η Γαλλία και μια σειρά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν βιώσει ένα κύμα φονικών δασικών πυρκαγιών, που προκλήθηκαν από θερμοκρασίες ρεκόρ και εκτεταμένες ξηρασίες που πλήττουν ολόκληρη την ήπειρο.

Περισσότεροι από 1.000 θάνατοι έχουν αποδοθεί στη ζέστη στην Πορτογαλία και την Ισπανία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό ενόψει νέας ακραίας ζέστης, με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να φτάσουν τους 37 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ο καύσωνας πιθανότατα θα επηρεάσει την υγεία, τις μεταφορές και τις συνθήκες εργασίας, προειδοποιούν οι αρχές.

Η τεράστια πυρκαγιά στην περιοχή Gironde της Γαλλίας μαίνεται εδώ και δύο ημέρες κοντά στην κοινότητα Landiras, περίπου 30 χιλιόμετρα (19 μίλια) νοτιοανατολικά του Μπορντό.

Αρκετοί πυροσβέστες χρειάστηκε να κληθούν επειγόντως από άλλες περιοχές για να ενισχύσουν τη συνεχιζόμενη επιχείρηση. Υποστηρίζονται από πυροσβεστικά αεροσκάφη που ρίχνουν νερό και επιβραδυντικό υγρό για τον περιορισμό της εξάπλωσης των πυρκαγιών.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share