Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εμβολιασμός σε 1.000.000 παιδιά - Τι θα ισχύει με την ενισχυτική δόση

Εντοπίστηκε ιός στα λύματα

10 Αυγούστου 2022 14:34
Εμβολιασμός σε 1.000.000 παιδιά - Τι θα ισχύει με την ενισχυτική δόση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε όλα τα παιδιά ηλικίας ενός έως εννέα ετών που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου θα προσφερθεί εμβόλιο πολιομυελίτιδας μετά τον εντοπισμό του ιού στα λύματα.

Δείτε επίσης: «Κόκκινος συναγερμός» από τον ΠΟΥ για την ελλιπή εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών παγκοσμίως

Ο ιός, που μπορεί να προκαλέσει παράλυση, έχει βρεθεί 116 φορές στα λύματα του Λονδίνου από τον Φεβρουάριο.

Η επείγουσα εκστρατεία εμβολιασμού προβλέπει τον εμβολιασμό σχεδόν ενός εκατομμυρίου παιδιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν ήδη κάνει τα εμβόλιά τους.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες θα ενημερωθούν σχετικά από τον γιατρό τους εντός του επόμενου μήνα.

Η πολιομυελίτιδα θεωρείται ως ασθένεια του παρελθόντος στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού ολόκληρη η Ευρώπη κηρύχθηκε απαλλαγμένη από την πολιομυελίτιδα το 2003.

Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ελαφρώς περίπλοκο, καθώς τα δείγματα που ανιχνεύονται συνδέονται με εμβόλιο πολιομυελίτιδας που χρησιμοποιείται σε άλλες χώρες.

Μέρη του κόσμου που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν εστίες πολιομυελίτιδας χρησιμοποιούν το από του στόματος εμβόλιο πολιομυελίτιδας – το οποίο είναι ασφαλές, αλλά χρησιμοποιεί ζωντανό ιό. Αυτό δίνει ένα τεράστιο ποσοστό ανοσίας, αλλά ο ιός έχει τη δυνατότητα να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο σε περιοχές όπου δεν προστατεύονται πολλοί άνθρωποι.

Εμβολιασμός σε 1.000.000 παιδιά - Τι θα ισχύει με την ενισχυτική δόση

Αυτό γίνεται πρόβλημα εάν ο ιός συνεχίσει να εξαπλώνεται, καθώς η ασφαλής μορφή του ιού που χρησιμοποιείται στο εμβόλιο μπορεί να μεταλλαχθεί και να εξελιχθεί.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) λέει ότι τα περισσότερα από τα δείγματα που ανιχνεύθηκαν αφορούσαν την ασφαλή μορφή του εμβολίου της πολιομυελίτιδας, αλλά «λίγα» είχαν μεταλλαχθεί αρκετά, ώστε να είναι επικίνδυνα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share