Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τζο Μπάιντεν: Ο βήχας του Αμερικανού προέδρου μετά τον κορωνοϊό δεν τον άφηνε να εκφωνήσει την ομιλία του

Σε αρκετά σημεία της ομιλίας του, ο πρόεδρος Μπάιντεν αναγκάστηκε να διακόψει

9 Αυγούστου 2022 22:54
Τζο Μπάιντεν: Ο βήχας του Αμερικανού προέδρου μετά τον κορωνοϊό δεν τον άφηνε να εκφωνήσει την ομιλία του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Τζο Μπάιντεν διαγνώστηκε εκ νέου αρνητικός στον κορωνοϊό, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ έβηχε επανειλημμένως στη διάρκεια ομιλίας του για το νομοσχέδιο που αποσκοπεί στην ενίσχυση της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν εκφώνησε ομιλία στον νότιο κήπο του Λευκού Οίκου ενώπιον υπουργών, μελών του Κογκρέσου και επιχειρηματιών, προτού υπογράψει το νομοσχέδιο που προβλέπει την ενίσχυση με 53 δισεκατομμύρια δολάρια της εγχώριας βιομηχανίας για την αύξηση της κατασκευής ημιαγωγών.

Σε αρκετά σημεία της ομιλίας του, ο πρόεδρος Μπάιντεν αναγκάστηκε να διακόψει, να γυρίσει στο πλάι και να βήξει βάζοντας το χέρι μπροστά στο στόμα του ή να πιεί λίγο νερό. Κάτι που, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν πέρασε απαρατήρητο και σχολιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 79χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ νόσησε πρόσφατα δύο φορές με Covid-19 και βρισκόταν σε καραντίνα στον Λευκό Οίκο μέχρι την Κυριακή.

«Ο πρόεδρος διαγνώστηκε αρνητικός στην Covid-19 χθες και σήμερα το πρωί», τόνισε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στους δημοσιογράφους μετά την ομιλία Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν έπασχε από άσθμα στο παρελθόν, είχε πει τον περασμένο Ιούλιο ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, ο Ασίς Τζα, εξηγώντας πως είναι «επιρρεπής σε βρογχόσπασμο» και έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς συσκευές εισπνοών.

O Τζο Μπάιντεν παραμένει θετικός στον κορωνοϊό – Έχουν σχεδόν εξαφανιστεί τα συμπτώματα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που είναι θετικός στον κορωνοϊό από την Πέμπτη, πάει όλο και καλύτερα στην υγεία του και μπορεί πλέον ν’ αρχίσει ξανά μια σωματική άσκηση, ανακοίνωσε ο προσωπικός του γιατρός σε επιστολή που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος νιώθει πλέον αρκετά καλά για να ξαναρχίσει μια αθλητική δραστηριότητα», έγραψε ο Δρ Κέβιν O’ Κόνορ.

«Τα συμπτώματά του έχουν σχεδόν εξαφανιστεί εντελώς», πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι αισθανόταν “πολύ καλά” και ότι ήλπιζε να επιστρέψει πλήρως στη εργασία του μέσα στην εβδομάδα.

Ο 79χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος ολοκλήρωσε τη θεραπεία του με το Paxlovid, ένα χάπι κατά της Covid της εταιρίας Pfizer.

Ο Μπάιντεν παραμένει σε απομόνωση επί του παρόντος, είπε ο Δρ Κέβιν Ο’ Κόνορ.

Ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να είχε ήπια συμπτώματα και ο Λευκός Οίκος έκανε τα πάντα για να καθησυχάσει για την κατάσταση της υγείας του και την ικανότητά του να κυβερνά, ακόμη και όντας σε απομόνωση.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share