Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Γαλλία: Έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών με τραυματίες - Μαίνεται η πυρκαγιά

Πανικός στην περιοχή του Μπερζεράκ

3 Αυγούστου 2022 18:06
Συναγερμός στη Γαλλία: Έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών με τραυματίες - Μαίνεται η πυρκαγιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός επικρατεί στο Μπερζεράκ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, καθώς υπήρξε έκρηξη σε μονάδα παραγωγής στρατιωτικών εκρηκτικών της εταιρείας Eurenco, με αρκετούς τραυματίες, όπως ανέφερε αξιωματούχος της.

Η εταιρεία παράγει στρατιωτικά εκρηκτικά, προωστικές ύλες και καύσιμα. Κατασκευάζει επίσης εκρηκτικά για μη στρατιωτική χρήση.

Η νομαρχία της Ντορντόν ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, όπου μαίνεται φωτιά μετά την έκρηξη. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έστησαν περίμετρο ασφαλείας και το γραφείο του δημάρχου Μπερζεράκ προέτρεψε το κοινό να μείνει μακριά από την περιοχή.

Η αιτία της έκρηξης δεν έγινε αμέσως σαφής. Ο αξιωματούχος της εταιρείας που μίλησε στο πρακτορείο Reuters είπε ότι «πολλοί άνθρωποι» τραυματίστηκαν, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει ακριβή στοιχεία, με μια έκρηξη πρόσφατα στην χώρα μας να προκαλεί συναγερμό.

Η... περίεργη στην Παλλήνη την ώρα της φωτιάς στην Πεντέλη (Video)

Τρεις μέρες μετά την καταστροφική φωτιά στην Πεντέλη το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο έχει καταγραφεί μία έκρηξη στην Παλλήνη και συγκεκριμένα την ώρα που το πύρινο μέτωπο κατέστρεφε τα πάντα στο πέρασμά του.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 6.24 τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε κοντέινερ που βρισκόταν σε οικόπεδο, ελάχιστα μέτρα από το δάσος και ανάμεσα σε κατοικίες. Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός διερχόμενης μηχανής να σώζεται κυριολεκτικά στο δευτερόλεπτο. Από την ανατίναξη, μια μεταλλική αντλία εκσφενδονίζεται με φονική ταχύτητα, ισοπεδώνει την καγκελόπορτα και καρφώνεται στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Για τον παρολίγον εμπρησμό που αποφεύχθηκε με επέμβαση των κατοίκων, υπάρχει οπτικό υλικό στα χέρια της ασφάλειας, το οποίο ερευνάται και σε σχέση με τα αίτια της φωτιάς στο βουνό της Πεντέλης.

Δείτε το βίντεο

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share