Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών μίλησε για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη

Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει την συνθήκη της Λωζάνης

25 Ιουλίου 2022 21:53
Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών μίλησε για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμα μία πρόκληση ήρθε από κυβερνητικό αξιωματούχο της Τουρκίας, καθώς αυτή την φορά ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, αναφέρθηκε σε «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

Δείτε επίσης: FAZ: «Πρέπει να παίρνει κανείς στα σοβαρά αυτά που λένε οι αυταρχικοί...» - Προσέχετε τον Ερντογάν πριν κάνει Τουρκική την Κρήτη

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το περιστατικό έγινε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών στην Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Έτσι, σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter, χαρακτήρισε ως τουρκική μειονότητα την μειονότητα στην Θράκη και ταυτόχρονα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει την συνθήκη της Λωζάνης σημειώνοντας ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά αυτές τις παραβιάσεις και πως δεν θα επιτρέψει οποιοδήποτε βήμα κάνει η Ελλάδα.

Κανένα «φρένο» στην ακραία ρητορική από τον Ερντογάν: Επιθετικός και αμετανόητος - «Θα χτίσουμε τη μεγάλη Τουρκία» (video)

Ο Ερντογάν μίλησε σε εκδήλωση για την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την απόφαση των ΗΠΑ να παγώσει την πώληση αεροπλάνων F16 στην Τουρκία.για την 15η Ιουλίου και το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Δείτε επίσης: Οι ΗΠΑ «φρενάρουν» την πώληση F-16 στην Τουρκία - Υπερψηφίστηκε τροπολογία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

«Θα πραγματοποιήσουμε το όραμά μας του 2053 Θα γιορτάσουμε τη νίκη 1000 χρόνων μας το 2071. Επειδή εμείς είμαστε Τουρκία, είμαστε τουρκικό έθνος, Δεν υπάρχει επιστροφή από το σημείο που φτάσαμε.

Ο πρόγονός μας Μωάμεθ ο Πορθητής είχε πει ‘Κωνσταντινούπολη, ή θα σε πάρω εγώ ή θα με πάρεις εσύ’. Ο πρόγονός μας Αμπτουλχαμίτ Χαν είπε πει ‘αυτά τα εδάφη λαμβάνονται με αίμα και δίνονται με αίμα’ Ο Κεμάλ είπε ‘ή ελευθερία ή θάνατος’.

Κι εμείς εδώ σήμερα εδώ λέμε ότι οπωσδήποτε θα πραγματοποιήσουμε το χτίσιμο της μεγάλης Τουρκίας» είπε ο τούρκος πρόεδρος. Σχετικά με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου εξαπέλυσε νέες απειλές: «Μην μας πάρει κανείς τα παιδιά μας. Μην δοκιμάζετε τη χώρα μας με τέτοιες απειλές. Στα νιάτα μου γιορτάζαμε την 29η Μαΐου σε αυτή την πλατεία.

Η 15η Ιουλίου ήταν μια τέτοια νύχτα που όλοι όσοι ανέλαβαν δράση από τα σπίτια, τους χώρους εργασίας και τις γειτονιές τους για να αντισταθούν στους πραξικοπηματίες, κινδύνεύοντας να πεθάνουν.

Αυτό το έθνος έχει γράψει τέτοια έπη, και θα τα ξαναγράψει, με την άδεια του Θεού. Αποδείξαμε σε φίλους και εχθρούς τη νύχτα της 15ης Ιουλίου, 85 εκατομμύρια, ότι το τελευταίο μας κράτος, η Δημοκρατία μας, θα σταθεί πάνω από την εθνική βούληση.

Όπως αποδείξαμε εκείνο το βράδυ ως Λαϊκή Συμμαχία, θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε και το επόμενο διάστημα».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share