Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ και δεός! Αρχαιολόγοι εντόπισαν χαμένη αρχαία πόλη μετά από 2.000 χρόνια

Απίστευτο σκηνικό!

22 Ιουλίου 2022 15:19
Σοκ και δεός! Αρχαιολόγοι εντόπισαν χαμένη αρχαία πόλη μετά από 2.000 χρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την αρχαία πόλη της Νatounia πιστεύουν ότι εντόπισαν οι αρχαιολόγοι σε μια κοιλάδα την οποία κυκλώνουν τα βουνά του Ιρακινού Κουρδιστάν. Με την ευκαιρία, δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από την αρχαία Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα εντόπισαν το αρχαίο φρούριο Rabana-Merquly, το οποίο πιστεύεται πως άνηκε στην Αυτοκρατορία των Πάρθων (γνωστή και ως Αυτοκρατορία των Αρσακιδών), η οποία βασίλευσε μεταξύ 247 π.Χ. και 224 μ.Χ. Το οχυρό, ηλικίας 2000 ετών είναι χρησίμευε ως ένα από τα περιφερειακά κέντρα της αυτοκρατορίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πόλη της Νατούρνια ήταν μέχρι πρότινος γνωστή μόνο από αρχαία νομίσματα.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης αποστολής, ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε δύο πανομοιότυπα βραχώδη ανάγλυφα στις δύο εισόδους του οικισμού, που βρίσκεται στη βάση του όρους Piramagrun στα όρη Zagros του ιρακινού Κουρδιστάν, τα οποία απεικονίζουν τον βασιλιά της Adiabene.

 Σοκ και δεός! Αρχαιολόγοι εντόπισαν χαμένη αρχαία πόλη μετά από 2.000 χρόνια

Η πιο άμεση σύνδεση του οχυρού με την Natounia προκύπτει από νομίσματα της πόλης, τα οποία βρέθηκαν σε άλλη περιοχή. Σύμφωνα με τον καθηγητή Brown, από το Ινστιτούτο Προϊστορίας, Πρωτοϊστορίας και Εγγύς Ανατολής του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, στα νομίσματα γίνεται αναφορά στον Κάπρο, που δεν είναι άλλος από τον ποταμό του Κάτω Ζαμπ.

«Η Rabana-Merquly είναι μακράν η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή τοποθεσία της Παρθικής εποχής στην περιοχή και η μόνη στην οποία εντοπίζεται βασιλική εικονογραφία, οπότε είναι πιο πιθανό να είναι η Νaturnia» τονίζει ο καθηγητής.

Και προσθέτει: «Οι οχυρώσεις του περικλείουν φυσικά αμυντικό έδαφος και μπορούν να θεωρηθούν ως προέκταση του γύρω ορεινού τοπίου. Αν είστε εξοικειωμένοι με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, είναι ουσιαστικά ένα πραγματικό Helm's Deep».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share