Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κονγκό: Αφέθηκε ελεύθερος ο Σταύρος Νικόλας Νιάρχος - Γιατί συνελήφθη

Κρατούνταν από τις μυστικές υπηρεσίες του Κονγκό

19 Ιουλίου 2022 17:08
Κονγκό: Αφέθηκε ελεύθερος ο Σταύρος Νικόλας Νιάρχος - Γιατί συνελήφθη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελεύθερος αφέθηκε ο Σταύρος Νικόλας Νιάρχος, που κρατούνταν εδώ και έξι ημέρες από τις μυστικές υπηρεσίες του Κονγκό.

Ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος βρέθηκε στο στόχαστρο της υπηρεσίας πληροφοριών επειδή, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο, προσέγγισε ένοπλες οργανώσεις που δρουν στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Eίχε συλληφθεί μαζί με έναν Κογκολέζο συνάδελφό του, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κράτηση.

«Χαιρετίζουμε την απελευθέρωση, χθες το βράδυ, του δημοσιογράφου Σταύρου Νιάρχου ο οποίος έφυγε από τη ΛΔΚ για τις ΗΠΑ. Αλλά απαιτούμε την απελευθέρωση του δημοσιογράφου Joseph Kazadi και άλλων που κρατούνται χωρίς δικαιώματα επίσκεψης ή συμβουλευτική βοήθεια», γράφει η ACAJ.

Δείτε το tweet από την Κονγκολέζικη Ένωση για την «Πρόσβαση στη Δικαιοσύνη» (ACAJ):

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος ήταν υπό κράτηση στο Κονγκό, μετά τη σύλληψή του από τις μυστικές υπηρεσίες της αφρικανικής χώρας επειδή «έκανε ενέργειες χωρίς να ενημερώσει τις αρχές», σύμφωνα με όσα είπε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ίδιες πηγές ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο 33χρονος Νιάρχος συνελήφθη επειδή φέρεται να προσέγγισε ένοπλες οργανώσεις στα νοτιοανατολικά της χώρας. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα οργανώσεις, ανέφεραν ότι ο Νιάρχος και ένας Κονγκολέζος δημοσιογράφος συνελήφθησαν την Τετάρτη στην πόλη Λουμπουμπάσι και μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα Κινσάσα.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Νιάρχος κρατείτο στην Κινσάσα από τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας (ANR).

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share