Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έξαλλοι οι Τούρκοι - Έβαλαν στο... μάτι το κοκορέτσι: «Οι Έλληνες διεκδικούν την κουζίνα μας»

«Μετά τον μπακλαβά και το τζατζίκι, οικειοποιούνται και...»

17 Ιουλίου 2022 17:54
Έξαλλοι οι Τούρκοι - Έβαλαν στο... μάτι το κοκορέτσι: «Οι Έλληνες διεκδικούν την κουζίνα μας»
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ηπολιτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα περνά και από την κουζίνα! Με πρωτοσέλιδο θέμα της η τουρκική εφημερίδα Al Aksam βάζει στο στόχαστρό της παραδοσιακά φαγητά όπως το κοκορέτσι και το ιμάμ μπαϊλντί που είναι ευρύτατα διαδεδομένα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.

Κεντρικό θέμα της εφημερίδας, είναι εάν το κοκορέτσι και το ιμάμ μπαϊλντί είναι τουρκικά ή ελληνικά πιάτα. Φιλοξενεί μάλιστα και αναλυτές που επιχειρηματολογούν υπέρ της τουρκικής προέλευσης των δύο πιάτων λέγοντας: «Οι Έλληνες διεκδικούν την κουζίνα μας», όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Τονίζουν ότι οι ισχυρισμοί των Ελλήνων πως τα δύο φαγητά είναι ελληνικά δεν ευσταθούν και αναλύουν ότι είναι δημιουργίες της τουρκικής κουζίνας. «Μετά τον μπακλαβά και το τζατζίκι, η Ελλάδα οικειοποιείται το κοκορέτσι και το ιμάμ μπαϊλντί» γράφει η εφημερίδα. Επίσης, σημειώνουν ότι «γνωστές ιστοσελίδες με συνταγές στην Ελλάδα χαρακτηρίζουν ως ελληνικό φαγητό το ιμάμ μπαϊλντί, που σημαίνει 'ο ιμάμης λιποθύμησε'».

κοκορετσι-κρεασ-ελλαδα-τουρκοι-17-7
ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI

Κανένα «φρένο» στην ακραία ρητορική από τον Ερντογάν: Επιθετικός και αμετανόητος - «Θα χτίσουμε τη μεγάλη Τουρκία»

Ο Ερντογάν μίλησε σε εκδήλωση για την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την απόφαση των ΗΠΑ να παγώσει την πώληση αεροπλάνων F16 στην Τουρκία.για την 15η Ιουλίου και το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Δείτε επίσης: Οι ΗΠΑ «φρενάρουν» την πώληση F-16 στην Τουρκία - Υπερψηφίστηκε τροπολογία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

«Θα πραγματοποιήσουμε το όραμά μας του 2053 Θα γιορτάσουμε τη νίκη 1000 χρόνων μας το 2071. Επειδή εμείς είμαστε Τουρκία, είμαστε τουρκικό έθνος, Δεν υπάρχει επιστροφή από το σημείο που φτάσαμε.

Ο πρόγονός μας Μωάμεθ ο Πορθητής είχε πει ‘Κωνσταντινούπολη, ή θα σε πάρω εγώ ή θα με πάρεις εσύ’. Ο πρόγονός μας Αμπτουλχαμίτ Χαν είπε πει ‘αυτά τα εδάφη λαμβάνονται με αίμα και δίνονται με αίμα’ Ο Κεμάλ είπε ‘ή ελευθερία ή θάνατος’.

Κι εμείς εδώ σήμερα εδώ λέμε ότι οπωσδήποτε θα πραγματοποιήσουμε το χτίσιμο της μεγάλης Τουρκίας» είπε ο τούρκος πρόεδρος. Σχετικά με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου εξαπέλυσε νέες απειλές: «Μην μας πάρει κανείς τα παιδιά μας. Μην δοκιμάζετε τη χώρα μας με τέτοιες απειλές. Στα νιάτα μου γιορτάζαμε την 29η Μαΐου σε αυτή την πλατεία.

Η 15η Ιουλίου ήταν μια τέτοια νύχτα που όλοι όσοι ανέλαβαν δράση από τα σπίτια, τους χώρους εργασίας και τις γειτονιές τους για να αντισταθούν στους πραξικοπηματίες, κινδύνεύοντας να πεθάνουν.

Αυτό το έθνος έχει γράψει τέτοια έπη, και θα τα ξαναγράψει, με την άδεια του Θεού. Αποδείξαμε σε φίλους και εχθρούς τη νύχτα της 15ης Ιουλίου, 85 εκατομμύρια, ότι το τελευταίο μας κράτος, η Δημοκρατία μας, θα σταθεί πάνω από την εθνική βούληση.

Όπως αποδείξαμε εκείνο το βράδυ ως Λαϊκή Συμμαχία, θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε και το επόμενο διάστημα».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share