Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022

Αγιά Σοφιά: Βανδαλισμοί δίχως τέλος - Χάθηκε έμβλημα από την Αυτοκρατορική Πύλη

Εικόνες φθορές μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

14 Ιουλίου 2022 15:21
Αγιά Σοφιά: Βανδαλισμοί δίχως τέλος - Χάθηκε έμβλημα από την Αυτοκρατορική Πύλη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η συντήρηση και η φροντίδα της Αγίας Σοφίας γίνεται για ακόμα μία φορά θέμα, στα τουρκικά ΜΜΕ. Το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ATV αναφέρει ότι τώρα χάθηκε ένα από τα εμβλήματα της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας, μετά από φθορές που είχαν καταγραφεί σε τοίχους και μάρμαρα. Την ίδια στιγμή, χαστούκι ολκής ήρθε στον Ερντογάν από τις ΗΠΑ με την απαγόρευση στην πώληση F-16 στην Τουρκία.

Περαστικός έξω από το ιστορικό μνημείο, αναφέρει: «Είναι θλιβερά τα όσα συμβαίνουν στην Αγία Σοφία. Μάλλον δεν θα τελειώσουν ποτέ. Κάθε σημείο της Αγίας Σοφίας είναι ιερό, συνεπώς με βάση αυτή την αντίληψη και το έμβλημα θεωρείται ιερό και μπορούν να το πάνε στο σπίτι τους».

Εκλάπη ή εχάθη

Δημοσιογράφος, μέσα από την Αγία Σοφία, μεταδίδει στην διάρκεια του ρεπορτάζ, «βρισκόμαστε στην Αγία Σοφία, σε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία του τζαμιού, στη διπλανή πύλη από την Αυτοκρατορική. Εκεί παρατηρείται μια ιδιαίτερα θλιβερή εικόνα. Υπάρχουν πολυάριθμα εμβλήματα, αλλά δείτε, ένα από αυτά δεν υπάρχει τη στιγμή αυτή… εκλάπη ή χάθηκε».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share