Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη Σιβέρσκ

«Η πόλη θα καταληφθεί εντός των δύο επόμενων ημερών»

13 Ιουλίου 2022 21:31
Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη Σιβέρσκ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι ρωσικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους, οι στρατιώτες της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, μπήκαν σήμερα (13/07) στην περιφέρεια της πόλης Σιβέρσκ, στην επαρχία του Ντονέτσκ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Δείτε επίσης: Κίνηση-ματ Πούτιν για την έκβαση του πολέμου: Όλοι οι Ουκρανοί πολίτες μπορούν πλέον να αποκτήσουν ρωσική υπηκοότητα (video)

Σύμφωνα με το Reuters, το TASS επικαλείται ως πηγή του τον Βιτάλι Κισελιόφ, τον αναπληρωτή «υπουργό Εσωτερικών» του Λουχάνσκ.

Ο Κισελιόφ φέρεται να είπε ότι η πόλη θα καταληφθεί εντός των δύο επόμενων ημερών.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν - Πούτιν για τα ουκρανικά σιτηρά και τη Συρία

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν επικοινώνησαν τηλεφωνικά για τη Συρία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους ασφαλείς διαδρόμους που χρειάζονται για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών, όπως μεταδίδει το Anadolou.

«Ήρθε η ώρα να δράσει ο ΟΗΕ με ένα σχέδιο ασφαλούς διαδρόμου στη Μαύρη Θάλασσα για τις εξαγωγές σιτηρών, είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη για τον προκλητικό χάρτη της Τουρκίας: «Να απαντήσει ο Ερντογάν! Όνειρα εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική;» (photo)

Τον άνευ προηγουμένου χάρτη των Γκρίζων Λύκων δίπλα στον οποίο φωτογραφήθηκε ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σχολίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter.

Στην ανάρτηση, η οποία έρχεται λίγες ώρες μετά την απάντηση της Αθήνας, όπου και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο χάρτης χαρακτηρίζεται ως «επιθετική πράξη», ο πρωθυπουργός καλεί τον Τούρκο πρόεδρο να ξεκαθαρίσει εάν πρόκειται για φαντασιώσεις ή επίσημη θέση της Άγκυρας.

Όπως γράφει ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Twitter στην ανάρτησή του η οποία είναι και στα αγγλικά προκειμένου να διεθνοποιήσει τις προκλήσεις: «Ρίξτε μια καλή ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Κρήτη, Ρόδος, Λέσβος, Χίος, Σάμος ‘καταναλώνονται’ από την Τουρκία. Παραλήρημα των εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Ακόμη μία πρόκληση ή αληθινός στόχος; Ο Πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να καταστήσει σαφή τη θέση του σχετικά με τις τελευταίες γελοιότητες του εταίρου του στον κυβερνητικό συνασπισμό».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Εν τω μεταξύ, «σχολή» και νέα ήθη φαίνεται πως εισήγαγε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την πρόσφατη επιλογή του να γράψει tweets στα ελληνικά προκειμένου να στηρίξει τις παράλογες αιτιάσεις του στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αφού τώρα τον ακολουθούν και οι ακροδεξιοί εθνικιστές, Γκρίζοι Λύκοι.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share