Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχών δρομέων για το "Running Out of Time" προς ΤΗΝ COP27

Θα είναι η μεγαλύτερη αδιάκοπη σκυταλοδρομία που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί

12 Ιουλίου 2022 16:06
Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχών δρομέων για το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από σήμερα ξεκινούν οι εγγραφές για τους δρομείς που θέλουν να λάβουν μέρος στη σκυταλοδρομία Running Out of Time, μια μοναδική, αδιάκοπη σκυταλοδρομία 7.767 χλμ για την κλιματική αλλαγή, από τη Γλασκόβη της Σκωτίας, που φιλοξένησε την COP26, στο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου, που θα φιλοξενήσει την COP27, ενώ θα περάσει και από την Αθήνα.

Παράλληλα, η Παυλίνα Βουλγαράκη έρχεται στις 21 Ιουλίου στο ΚΠΙΣΝ.

Θα είναι η μεγαλύτερη αδιάκοπη σκυταλοδρομία που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί, με δρομείς και ποδηλάτες που θα μεταφέρουν τη σκυτάλη και μαζί της ένα ηχηρό μήνυμα για την κλιματική αλλαγή από τη νέα γενιά προς τους παγκόσμιους ηγέτες στην COP27. Η διοργανώτρια είναι η εταιρεία The World Relay Ltd. Η σκυταλοδρομία θα έχει διάρκεια 38 ημερών και θα περάσει από 18 χώρες. Η συνολική διαδρομή στην ξηρά χωρίζεται σε 732 τμήματα των 10 χιλιομέτρων, περίπου, έκαστο, για τα οποία μπορούν να εγγραφούν οι ενδιαφερόμενοι.

 Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχών δρομέων για το 'Running Out of Time' προς ΤΗΝ COP27

Ποιοι μπορούν να λάβουν μέρος;

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι άνω των 18 ετών. Οι δρομείς πρέπει να μπορούν κρατήσουν ένα μέσο όρο ταχύτητας 6 λεπτά 15 δευτερόλεπτα/χιλιόμετρο για τη διάρκεια του τμήματός τους, δηλαδή να μπορούν να διανύσουν 10 χλμ σε 60-70 λεπτά.

Ποιο είναι το κόστος;

Το κόστος συμμετοχής στην Ελλάδα είναι 12 ευρώ. Η διοργανώτρια θα δωρίσει τουλάχιστον το 30% της κάθε συνδρομής στις ΜΚΟ FEE και Carbon Copy, διεθνείς εταίρους της σκυταλοδρομίας.

Η εναρκτήρια τελετή έχει προγραμματισθεί για την 30ή Σεπτεμβρίου 2022 στη Γλασκόβη, κατά τη διάρκεια της οποίας το μήνυμα θα σφραγισθεί στη σκυτάλη.

Εγγραφές για συμμετοχή: www.running-out-of-time.com

Για πληροφορίες και στα ελληνικά: http://www.eepf.gr/el/

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

  • Έναρξη εγγραφών: 12 Ιουλίου
  • Έναρξη Σκυταλοδρομίας: 30 Σεπτεμβρίου, Γλασκόβη, Σκωτία. Εναρκτήρια τελετή σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Είσοδος στην Ελλάδα: 24 Οκτωβρίου
  • Αναχώρηση για Κύπρο: 27 Οκτωβρίου
  • Ημέρα Δράσης Σχολείων (Schools Action Day): Πέμπτη 3 Νοεμβρίου
  • Παγκόσμια Εικονική Σκυταλοδρομία (Global Virtual Relay): 5 Νοεμβρίου
  • Λήξη Σκυταλοδρομίας: Κυριακή 6 Νοεμβρίου, Sharm el-Sheikh, Αίγυπτος.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η σκυτάλη θα φτάσει στην Ελλάδα από την Αλβανία στις 24 Οκτωβρίου 2022. Θα ακολουθήσει μία διαδρομή, εκτός κεντρικών δρόμων, προς:

Καστοριά - Κλεισούρα - Πτολεμαΐδα - Ακρινή - Βέροια - Τρίλοφο - Κατερίνη - Πλαταμώνας - Γόννοι - Ροδιά - Λάρισα - Φάρσαλα - Δομοκό - Λαμία - Καμένα Βούρλα - 'Αγιο Κωνσταντίνο - Σκάλα - Μαρτίνο - Ακραίφνιο - Αλίαρτο - Θήβα - Οινόφυτα - Αυλώνα - Αφίδνες - Φράγμα Μαραθώνα - Μαραθώνια Διαδρομή - Ακρόπολη - Φάληρο, από όπου θα φύγει με ιστιοπλοϊκό για την Κύπρο στις 27 Οκτωβρίου 2022. Συνολικά έχουμε 750 χλμ. μοιρασμένα σε 72 τμήματα, από τα οποία τα 46 για δρομείς και τα 26 για ποδηλάτες.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), 210 3255341

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share