Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κίνηση-ματ Πούτιν για την έκβαση του πολέμου: Όλοι οι Ουκρανοί πολίτες μπορούν πλέον να αποκτήσουν ρωσική υπηκοότητα (video)

Υπέγραψε διάταγμα που διευκολύνει τη διαδικασία

11 Ιουλίου 2022 22:41
Κίνηση-ματ Πούτιν για την έκβαση του πολέμου: Όλοι οι Ουκρανοί πολίτες μπορούν πλέον να αποκτήσουν ρωσική υπηκοότητα (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα διάταγμα που διευκολύνει την διαδικασία απόκτησης της ρωσικής υπηκοότητας για όλους τους Ουκρανούς πολίτες και το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Προηγουμένως η απλούστευση της διαδικασίας απόκτησης της ρωσικής υπηκοότητας αφορούσε μόνο στους κατοίκους των αυτοανακηρυχθέντων αποσχισθέντων εδαφών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, τις οποίες η Ρωσία υποστηρίζει ότι «απελευθέρωσε» από τον έλεγχο του Κιέβου, καθώς επίσης και τις κατεχόμενες από την Ρωσία περιοχές της Χερσώνας και Ζαπορίζια, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο TASS.

«Τσουνάμι» εξελίξεων λόγω ενεγεγειακής κρίσης: Κλείνει τη στρόφιγγα φυσικού αερίου ο Πούτιν! Φόβοι ότι δεν θα την ξανά ανοίξει - Η ζημιά που θα προκαλέσει (Video)

Σε μια νέα πραγματικότητα θα βρεθεί η Ευρώπη από τις επόμενες ώρες, καθώς η Ρωσία αναμένεται να κλείσει τον αγωγό Nord Stream 1 για την παροχή φυσικού αερίου με τους ηγέτες των χωρών να προετοιμάζονται για ένα ενεργειακό καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Θα ανοίξει ξανά η ροή φυσικού αερίου στον Nordstream;

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κλείνει τον αγωγό φυσικού αερίου σήμερα Δευτέρα 11/07 με το πρόσχημα της διεξαγωγής κάποιων εργασιών συντήρησης, χωρίς ωστόσο να μπορεί κάποιος να πει με σιγουριά ότι θα τον θέσει και πάλι σε λειτουργία, θεωρητικά τουλάχιστον, να ξαναρχίσει το πρωί της 21ης Ιουλίου!

Η μια μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα στην ενέργεια, καθώς η πλήρης διακοπή από το φυσικό αέριο είναι το πιθανό σενάριο. Και η αγωνία είναι έκδηλη σε όλους…

Για να μην πέσει «μαύρο» στην ενέργεια ο Καναδάς συμφώνησε να επιστρέψει την επισκευασμένη τουρμπίνα φυσικού αερίου πίσω στη Γερμανία για χρήση στον αγωγό Nord Stream. Μέχρι πρότινος το Κρεμλίνο ισχυριζόταν ότι δεν επιστρεφόταν η τουρμπίνα στη Ρωσία λόγω των δυτικών κυρώσεων. Τα πράγματα είναι δυσοίωνα.

Οικονομικό πλήγμα δισεκατομμυρίων

Η Γερμανία έχει προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης φυσικού αερίου τριών επιπέδων, το οποίο είναι ένα βήμα πριν η κυβέρνηση βγάλει δελτίο για την κατανάλωση καυσίμων.

Έχει επίσης προειδοποιήσει για ύφεση εάν σταματήσει η ροή ρωσικού φυσικού αερίου. Το πλήγμα για την οικονομία θα μπορούσε να ανέλθει σε 193 δισεκατομμύρια ευρώ (195 δισεκατομμύρια δολάρια) το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, όπως έδειξαν τον περασμένο μήνα στοιχεία της βιομηχανικής ένωσης vbw του κρατιδίου της Βαυαρίας.

«Ο απότομος τερματισμός των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου θα είχε επίσης σημαντικό αντίκτυπο στο εργατικό δυναμικό της Γερμανίας… περίπου 5,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα επηρεάζονταν από τις συνέπειες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της vwb Μπέρτραμ Μπρόσαρντ.

Οι επιπτώσεις θα ήταν ακόμη ευρύτερες. Μια πλήρης διακοπή θα διατηρούσε τις ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου, οι οποίες έχουν ήδη πλήξει τη βιομηχανία και τα νοικοκυριά, υψηλότερες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι χονδρικές τιμές του ολλανδικού φυσικού αερίου, που αποτελούν το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, έχουν αυξηθεί περισσότερο από 400% από τον περασμένο Ιούλιο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share