Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρό μοντέλο από τη Βραζιλία - Πολεμούσε ως ελεύθερη σκοπεύτρια στο πλευρό των Ουκρανών (video)

Η Thalita είχε παρατήσει τη ζωή και την καριέρα της στο μόντελινγκ για να μεταβεί στο Χάρκοβο

6 Ιουλίου 2022 18:44
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρό μοντέλο από τη Βραζιλία - Πολεμούσε ως ελεύθερη σκοπεύτρια στο πλευρό των Ουκρανών (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα μοντέλο από τη Βραζιλία, η Thalita do Valle, έχασε τη ζωή της από ρωσικό πύραυλο ενώ πολεμούσε ως ελεύθερη σκοπεύτρια υπέρ της Ουκρανίας.

Η Thalita είχε παρατήσει τη ζωή της στη Βραζιλία και την καριέρα της στο μόντελινγκ για να μεταβεί στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, όπου πολεμούσε στο πλευρό του ουκρανικού στρατού και άλλων εθελοντών. Στις 30 Ιουνίου, ανακοινώθηκε ότι η Thalita είχε πεθάνει, όπως και ο ο συμπατριώτης της, στρατιώτης Ντάγκλας Μπουρίγκο, που την αναζητούσε.

Ο αδερφός του μοντέλου, Theo, είπε ότι η αδερφή του ήταν ήρωας και επαίνεσε την 39χρονη που διακινδύνευσε τη ζωή της για να σώσει άλλους, στις τρεις εβδομάδες που πολεμούσε.

Η Thalita είχε βρεθεί προηγουμένως στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, στο Κίεβο, όπου είχε επιζήσει από ακόμη μία βομβιστική επίθεση. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, η επικοινωνία με την οικογένειά της ήταν πολύ περιορισμένη καθώς, σύμφωνα με την ίδια, τα κινητά τηλέφωνα παρακολουθούνταν από ρωσικά drones και μπορούσε μόνο να τηλεφωνήσει στους οικείους της, για να τους ενημερώσει ότι ήταν καλά και ασφαλής.

Η τελευταία φορά που είχε μιλήσει με την οικογένειά της ήταν την περασμένη εβδομάδα, μόλις είχε φτάσει στο Χάρκοβο.

Πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Thalita είχε επίσης πολεμήσει στο Ιράκ κατά του ISIS, έχοντας μάλιστα αναρτήσει και σχετικά βίντεο στο κανάλι της στο YouTube. Οι αναμνήσεις της από αυτό τον πόλεμο πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε βιβλίο. Εκτός από τη στρατιωτική της καριέρα και την καριέρα της ως μοντέλου, η Thalita είχε επίσης σπουδάσει νομικά και συμμετάσχει σε διασώσεις ζώων με ΜΚΟ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share