Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ιταλία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από αποκόλληση πάγων στις Δολομιτικές Άλπεις

«Η χώρα μας σήμερα πενθεί»

4 Ιουλίου 2022 20:38
Ιταλία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από αποκόλληση πάγων στις Δολομιτικές Άλπεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στους επτά υπολογίζεται μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των νεκρών μετά από τη χθεσινή (3.7.2022) αποκόλληση μεγάλου στρώματος πάγου στις Δολομιτικές Άλπεις στο Τρεντίνο της Ιταλίας, ενώ έχουν τραυματιστεί άλλοι 9 άνθρωποι και αγνοούνται άλλοι 14.

Δείτε επίσης: Φρίκη στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε παρέλαση για την 4η Ιουλίου στο Σικάγο – Αναφορές για θύματα (Video)

Ωστόσο, ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αλλάξει, καθώς οι έρευνες μέσα στα βουνά των Άλπεων της Ιταλίας συνεχίζονται από τους διασώστες και την Πολιτική Προστασία, με τη χρήση drones που χρησιμοποιούν σκάνερ θερμότητας για τον εντοπισμό ανθρώπων.

Το σημείο, βέβαια, παραμένει αρκετά αφιλόξενο με τις επιχειρήσεις διάσωσης να διακόπτονται το πρωί λόγω μεγάλης βροχόπτωσης ενώ πάντα υπάρχει ο φόβος να αποκολληθούν και άλλα μεγάλα κομμάτια πάγων, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας που καταγράφηκε εκεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, μετέβη στο Τρεντίνο, αλλά δεν πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την περιοχή του τραγικού συμβάντος, για να μην καθυστερήσει τις επιχειρήσεις εντοπισμού των αγνοουμένων. Πριν λίγο δήλωσε ότι «η κυβέρνηση της Ρώμης πρέπει να προβληματισθεί και να δράσει, με στόχο να μην ξανασυμβούν άλλες, παρόμοιες τραγωδίες».

«Η χώρα μας σήμερα πενθεί» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους συγγενείς των θυμάτων. O δήμαρχος του Τρέντο, τέλος, Φράνκο Ιανεσέλι, διερωτήθηκε με νόημα: «πρέπει να περιοριστούμε σε μια μοιρολατρική στάση ή να κάνουμε αμέσως ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και να περιορίσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας;».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share