Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η μοναδική γυναίκα στο TOP-10 των καταζητούμενων του FBI: Στην Ελλάδα το τελευταίο της στίγμα - Η τεράστια απάτη με την οποία συνδέεται!

Γνωστή και ως «αγνοούμενη Cryptoqueen»

1 Ιουλίου 2022 16:12
Η μοναδική γυναίκα στο TOP-10 των καταζητούμενων του FBI: Στην Ελλάδα το τελευταίο της στίγμα - Η τεράστια απάτη με την οποία συνδέεται!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Βουλγάρα, που θεωρείται ότι πλησιάζει τα 40 χρόνια της, αναζητείται για τον ρόλο της για απάτη με κρυπτονομίσματα γνωστή ως OneCoin. Οι ομοσπονδιακοί ερευνητές κατηγορούν την άφαντη Βουλγάρα ότι εξαπάτησε τα θύματα αποσπώντας περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη με ληστεία: Κατάσταση ομηρίας από κακοποιούς στη Νέα Ευκαρπία

Η Ιγκνάτοβα αγνοείται από 2017, όταν Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης και οι Αρχές ξεκίνησαν να την αναζητούν. Το 2014 το OneCoin προσέφερε προμήθεια σε όποιους πωλούσαν το κρυπτονόμισμά τους σε άλλους.

Σύμφωνα πάντως με το FBI, το OneCoin δεν είχε καμία αξία και δεν προστατεύθηκε ποτέ από την τεχνολογία blockchain που χρησιμοποιούσαν άλλα κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με τις κατηγορίες από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, επρόκειτο ουσιαστικά για μια απάτη με τη μορφή πυραμίδας (τα λεγόμενα σχήματα Ponzi) που καλύπτονταν πίσω από τη «μάσκα» του κρυπτονομίσματος.

μυστικεσ-υπηρεσιεσ-αμερικη-2-7

«Έβαλε χρονικό όριο στην απάτη της, κεφαλαιοποίησε τις προσδοκίες των πρώτων ημερών του κρυπτονομίσματος» δηλώνει ο Νταμιέν Ουίλιαμς, εισαγγελέας του Μανχάταν. Τo FBI προσθέτει φυγάδες στη διάσημη λίστα του όταν πιστεύει ότι ο γενικός πληθυσμός μπορεί να βοηθήσει προσφέροντας πληροφορίες.

Για τον εντοπισμό της Ιγκνάτοβα υπάρχει και επικήρυξη ύψους 100.000 δολαρίων για κάθε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψή της. Εναντίον της εκκρεμούν από το 2019 οκτώ κατηγορίες για απάτες.

Είναι η μοναδική γυναίκα που βρίσκεται στο Top -10 της λίστας με τους πιο καταζητούμενους εγκληματίες. Ένας από τους ανθρώπους που ερευνούν για χρόνια την υπόθεση της Ιγκνάτοβα σημειώνει πως ένας από τους λόγους που είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί η Βουλγάρα είναι το γεγονός πως εξαφανίστηκε με 500 εκατ. δολάρια, που την βοηθούν να παραμείνει άφαντη.

«Πιστεύουμε ακόμα ότι έχει υψηλής ποιότητας πλαστά έγγραφα και έχει αλλάξει την εμφάνισή της» προσθέτει ο ίδιος. Η τελευταία γνωστή πληροφορία για την Ιγκνάτοβα είναι πως ταξίδεψε από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα το 2017 και από τότε αγνοείται.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share