Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022

Νέο σεξουαλικό σκάνδαλο στην Βρετανία: Βουλευτής του Τζόνσον «ήπιε υπερβολικά πολύ» και παρενόχλησε άνδρες

«Ντρόπιασε τον εαυτό του και άλλα πρόσωπα»

1 Ιουλίου 2022 13:10
Νέο σεξουαλικό σκάνδαλο στην Βρετανία: Βουλευτής του Τζόνσον «ήπιε υπερβολικά πολύ» και παρενόχλησε άνδρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμα ένα σκάνδαλο κλονίζει την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον στην Βρετανία αφού ένα μέλος της κυβέρνησης παραιτήθηκε έπειτα από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση δύο ανδρών.

Δείτε επίσης: Νέα μαρτυρία-κόλαφος από την ανήλικη «Ματίλντ» σε βάρος της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου: «Βρώμικη, ταπεινωμένη, στερούμενη κάθε εμπιστοσύνης...»

Στην επιστολή παραίτησής του, ο Βρετανός αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών Κρις Πίντσερ παραδέχεται πως είχε «πιεί υπερβολικά πολύ» και ζητάει συγγνώμη επειδή «ντρόπιασε τον εαυτό του και άλλα πρόσωπα».

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο 52χρονος συντηρητικός βουλευτής το βράδυ της Τετάρτης (29.06.2022) παρενόχλησε δύο άνδρες, ο ένας από τους οποίους είναι βουλευτής, σε ιδιωτική λέσχη στο κέντρο του Λονδίνου, το Carlton Club, με αποτέλεσμα να γίνουν διαμαρτυρίες εναντίον του στο Συντηρητικό Κόμμα.

Αν και παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του αναπληρωτή επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο Κρις Πίντσερ παραμένει βουλευτής, πράγμα που προκάλεσε αντιδράσεις και επιτακτικά αιτήματα για την αποπομπή του από το κόμμα και για διεξαγωγή εσωτερικής έρευνας.

«Ο Τζόνσον οφείλει να πει τώρα πως γίνεται να παραμένει ο Πίντσερ στους Συντηρητικούς»

Νέο σεξουαλικό σκάνδαλο στην Βρετανία: Βουλευτής του Τζόνσον «ήπιε υπερβολικά πολύ» και παρενόχλησε άνδρες

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αγνοήσουν οι Συντηρητικοί μια ενδεχόμενη σεξουαλική επίθεση», έγραψε στο Twitter η Άντζελα Ρέινερ, δεύτερη στην ιεραρχία του Συντηρητικού Κόμματος, του κύριου σχηματισμού της αντιπολίτευσης.

«Ο Μπόρις Τζόνσον οφείλει τώρα να πει πώς μπορεί ο Κρις Πίντσερ να παραμένει συντηρητικός βουλευτής», πρόσθεσε εκφράζοντας τη λύπη της για την «πλήρη υποβάθμιση των προδιαγραφών της δημόσιας ζωής» επί της πρωθυπουργίας του Τζόνσον.

Το έχει ξανακάνει

Ο Κρις Πίντσερ, ο οποίος διορίσθηκε το Φεβρουάριο, είχε ήδη παραιτηθεί από τη θέση του αναπληρωτή επικεφαλης της κοινοβουλευτικής ομάδας το 2017, όταν είχε κατηγορηθεί πως είχε κάνει σεξουαλικές προτάσεις σε έναν ολυμπιακό αθλητή και πιθανό υποψήφιο των συντηρητικών σε εκλογές.

Η υπόθεση αυτή προστίθεται σε μια σειρά άλλων υποθέσεων σεξουαλικού χαρακτήρα που έχουν φέρει τους τελευταίους μήνες σε δύσκολη θέση το κυβερνών κόμμα.

Ένας βουλευτής ύποπτος για βιασμό, που δεν κατονομάσθηκε, συνελήφθη και μετά απελευθερώθηκε με εγγύηση στα μέσα Μαΐου, ένας άλλος παραιτήθηκε τον Απρίλιο επειδή έβλεπε πορνογραφία στο κινητό τηλέφωνό του ενώ βρισκόταν στη Βουλή και ένας πρώην βουλευτής καταδικάσθηκε το Μάιο σε φυλάκιση 18 μηνών για σεξουαλική επίθεση σε 15χρονο.

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον κλονίστηκε επίσης από σκάνδαλα όπως αυτό των πάρτι που οργανώθηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ παρά τους περιορισμούς κατά του κορονοϊού, τα οποία στοίχισαν στον πρωθυπουργό μια πρόταση μομφής σε βάρος του, που καταψηφίστηκε με μικρή διαφορά.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share