Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σάλος στο Twitter: «Ο Πρόεδρος της Τουρκίας επιλέγει το επόμενο θύμα του»

Η αντίδραση του Μπόρις Τζόνσον

30 Ιουνίου 2022 21:44
Σάλος στο Twitter: «Ο Πρόεδρος της Τουρκίας επιλέγει το επόμενο θύμα του»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η χιουμοριστική στήλη των Brussels Times χτύπησε και πάλι μέσω του λογιαριασμού της στο twitter. Στόχος της αυτή την φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή ένα στιγμιότυπο από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Δείτε επίσης: Νέα επίθεση Ερντογάν: Έθεσε ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών – Διπλωματική νίκη το μνημόνιο με Σουηδία και Φινλανδία

Στο στιγμιότυπο εκτός από τον Ερντογάν πρωταγωνιστεί ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και στο βάθος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος δείχνει να το διασκεδάζει.

Ο Ερντογάν λίγο σαν ρομπότ πλησιάζει τον ανυποψίαστο Τζόνσον και βάζει το χέρι του λίγο απειλητικά στον ώμο. Ο Τζόνσον αρχικά ταράζεται αλλά μετά όταν βλέπει ποιος είναι σηκώνεται να τον χαιρετίσει. Το σχόλιο που συνοδεύει την στήλη «Le Chou News», όπου Chou είναι το λαχανάκι Βρυξελλών είναι το εξής: «Ο Πρόεδρος της Τουρκίας επιλέγει το επόμενο θύμα του».

Δείτε την ανάρτηση

Μητσοτάκης: Το «διάλογος γιοκ» το έχουμε ξανακούσει - Πρέπει να λύνουμε τις διαφορές βάση του Διεθνούς Δίκαιου

«Αυτό το άκουσα στο παρελθόν, το άκουσα και με άλλα λόγια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο «Μητσοτάκης γιοκ» που είχε πει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συνέχισε: «Πρέπει να συναντιόμαστε, πρέπει να μιλάμε και να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση πολιτισμένα, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», και στη συνέχεια είπε για την αλλαγή στάσης του Τούρκου προέδρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «πολλά από όσα λέγονται έχουν αποδεκτές το εσωτερικό ακροατήριο. Θα εξακολουθώ να επιμένω ότι η πόρτα της Ελλάδας σε έναν διάλογο εντός του πλαισίου είναι ανοιχτή».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έθεσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ηγετών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ τους ισχυρισμούς του «και αυτό κάτι λέει».

Ερωτηθείς για τις παραινέσεις του Τζο Μπάιντεν προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι «είδα και εγώ το δελτίο τύπου του Λευκού Οίκου. Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι πρέπει να μην υπάρχουν εντάσεις στο Αιγαίο. Είναι μια σαφής προτροπή προς την Τουρκία να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου και να σταματήσει την προκλητική ρητορική».

undefined
Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «στο πεδίο δεν θα έχουμε κινητικότητα» και άρα αυτό σημαίνει ότι «δεν θα έχουμε επανάληψη του καλοκαιριού του 2020».

Αναφερόμενος στη εν γένει στάση της Τουρκίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι «δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να γίνεται πεδίο ανάδειξης των προβλημάτων μιας χώρας» προσθέτοντας πως «δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας να είναι η Τουρκία απομονωμένη».

Όσον αφορά τις κινήσεις της Τουρκίας και τα F35 είπε ότι «εμείς φροντίζουμε τα του οίκου μας» σημειώνοντας ότι «για τα F16 υπάρχει η διαδικασία του Κογκρέσου (σ.σ. στις ΗΠΑ)».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share