Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022

Νέα επίθεση Ερντογάν: Έθεσε ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών – Διπλωματική νίκη το μνημόνιο με Σουηδία και Φινλανδία

Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά

30 Ιουνίου 2022 17:45
Νέα επίθεση Ερντογάν: Έθεσε ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών – Διπλωματική νίκη το μνημόνιο με Σουηδία και Φινλανδία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Ο Ερντογάν έκανε επίσης αναφορά στη συμφωνία με Φινλανδία και Σουηδία για να αρθεί η απειλή βέτο για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Δείτε επίσης: Μπάιντεν: «Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τα F-16 της Τουρκίας – Τo αντίθετο δεν είναι προς το συμφέρον μας»

«Η εμπειρία κατά τη διαδικασία των αιτήσεων ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αποκάλυψαν τις κόκκινες γραμμές της Τουρκίας όσον αφορά την τρομοκρατία. Αυτό το μνημόνιο είναι μια διπλωματική νίκη για την Τουρκία και το έθνος μας μετά από μια δύσκολη διαπραγματευτική διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας και συνέχισε:

«H Σουηδία και η Φινλανδία πρέπει να κρατήσουν το λόγο τους για τις αλλαγές απέναντι στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και να αλλάξουν τη νομοθεσία τους. Η Σουηδία υποσχέθηκε ότι θα εκδώσει 73 τρομοκράτες στην Τουρκία. Από το μνημόνιο θα κερδίσουν και οι λαοί της Φινλανδίας – Σουηδίας».

Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά

Ο πρόεδρος της Τουρκίας εμφανίστηκε ενοχλημένος και για τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων σε ελληνικά νησιά, αλλά και για τις αμερικανικές βάσεις στη χώρα μας, κάνοντας αναφορά για ακόμη μια φορά στο προκλητικό αίτημα της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

«Όπως γνωρίζετε, η πρόσφατη στάση της Ελλάδας δεν ταιριάζει με την αντίληψή μας για την πολιτική. Μετά το γεύμα που του παρέθεσα στην Κωνσταντινούπολη, έκανα μια πρόταση. Είπα να μην εμπλέκονται τρίτα πρόσωπα. Όμως 2-3 εβδομάδες μετά, το ανέτρεψε με την ομιλία του στις ΗΠΑ. Το ίδιο έκανε και στο Νταβός. Και δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Επίσης, επισκέφτηκε νησιά και νησίδες μη στρατικοποιημένα, αντίθετα με τη Λωζάνη και Παρίσι. Η Ελλάδα κάνει το αντίθετο 4+5, 9 αμερικανικές βάσεις κατά της Ρωσίας, λένε, αλλά δεν το τρώμε αυτό. Εάν πρόκειται να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που θα κυριαρχείται από την ειρήνη, γιατί γίνονται αυτά; Εμείς τα είπαμε αυτά στους ηγέτες», είπε χαρακτηριστικά.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share