Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μπάιντεν: «Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τα F-16 της Τουρκίας – Τo αντίθετο δεν είναι προς το συμφέρον μας»

«Χρειάζεται έγκριση του Κογκρέσου»

30 Ιουνίου 2022 16:51
Μπάιντεν: «Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τα F-16 της Τουρκίας – Τo αντίθετο δεν είναι προς το συμφέρον μας»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάλεσμα να εγκριθεί από το αμερικανικό κογκρέσο ο εκσυγχρονισμός των F-16 της Τουρκίας, απηύθυνε μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Δείτε επίσης: F-35: Η Ελλάδα κατέθεσε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την απόκτηση τους

Σε ερώτηση για την Τουρκία και το συζήτησαν με Ερντογάν, ο Μπάιντεν ανέφερε: «Του είπα [σ.σ. του Ερντογάν] αυτό που του είπα τον Δεκέμβριο. Πρέπει να πουλήσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα αεροσκάφη F-16 της Τουρκίας. Το αντίθετο δεν είναι προς το συμφέρον μας. Του εξήγησα ότι η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Τα F-16 πρέπει να πουληθούν, αλλά χρειάζεται έγκριση του Κογκρέσου, σκέφτομαι ότι θα την πάρουμε κι αυτήν».

Εξάλλου σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι περισσότερο ενωμένο από ποτέ μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η Συμμαχία θα υπερασπισθεί κάθε σπιθαμή νατοϊκού εδάφους, προειδοποίησε ο αμερικανός πρόεδρος κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προανήγγειλε επίσης την πρόθεση της Ουάσινγκτον να ανακοινώσει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ κινητοποιούν τον κόσμο να συνταχθεί στο πλευρό της Ουκρανίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Ρωσία πληρώνει πολύ βαρύ τίμημα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share