Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αδιανόητο: Αυτά τα 15 κεράσια σπάνιας ποικιλίας πουλήθηκαν για 4.200 ευρώ - Τιμή ρεκόρ

9 Ιουνίου 2021 15:52
Αδιανόητο: Αυτά τα 15 κεράσια σπάνιας ποικιλίας πουλήθηκαν για 4.200 ευρώ - Τιμή ρεκόρ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόσα χρήματα θα δίνατε για να αγοράσετε 15 κεράσια; Τι θα λέγατε για 4.200 ευρώ; Κι΄ όμως, όσο εξωφρενικά μεγάλο και αν ακούγεται αυτό το ποσό, είναι πραγματικό. Τόσο πουλήθηκαν 14 κεράσια του νομού Αομόρι της Ιαπωνίας, στην πρώτη δημοπρασία της σεζόν.

Πρόκειται για τα κεράσια της ποικιλίας Junoheart, τα οποία πουλήθηκαν στην τιμή των 600.000 γεν, κοινώς έναντι 4.200 ευρώ στην αγορά του Χατσινόχε. Δηλαδή, αν το διανοείστε το κάθε κεράσι κόστισε 280 ευρώ!

Κάθε κουτί περιλαμβάνει 15 κεράσια, που αποκαλούνται Aomori Heartbeat, και πρόκειται για το κορυφαίο είδος της συγκεκριμένης ποικιλίας.

Το ποσό αυτό ξεπέρασε κατά πολύ το περασμένο ρεκόρ των 450.000 γεν που σημειώθηκε πέρυσι. Η περιφερειακή κυβέρνηση του Αομόρι ανέπτυξε τη νέα αυτή ποικιλία κερασιών το 2019.

Ο μεγαλύτερος πλειοδότης ήταν η Ναγκατσούκα Σέικα, εταιρείας χονδρικής πώλησης φρούτων και λαχανικών με έδρα το νομό Τσίμπα, ο οποίος ήταν και πέρυσι ο κερδισμένος της δημοπρασίας.

H Κιόκο Ναγκατσούκα, πρόεδρος της εταιρείας, ανέφερε:

«Το πάθος του παραγωγού είναι σπουδαίο και αυτά τα κεράσια δεν μπορούν να βρεθούν πουθενά αλλού» ανέφερε η Κιόκο Ναγκατσούκα, πρόεδρος της εταιρείας. Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται από το μέγεθος και τη γλυκύτητά τους. Παρότι υπάρχουν πολλοί που δεν τα ξέρουν, θα ήθελα να συστήσω αυτά τα κεράσια σε όλη τη χώρα».

μαγικά κεράσια τζόκερ

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share