Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

Νέα πυραυλική επίθεση στο Κίεβο: Χτυπήθηκε κτίριο σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι υπαλλήλου της Ελληνικής Πρεσβείας (Video)

«Το σύνολο των υπαλλήλων της Πρεσβείας είναι καλά στην υγεία τους»

26 Ιουνίου 2022 15:28
Νέα πυραυλική επίθεση στο Κίεβο: Χτυπήθηκε κτίριο σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι υπαλλήλου της Ελληνικής Πρεσβείας (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέες εκρήξεις σημειώνονται σήμερα, από το πρωί, στην Ουκρανία και συγκεκριμένα, στο Κίεβο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άτομα και να υπάρξουν πολλές υλικές ζημιές.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Έπεσε το Σεβεροντονέτσκ – Τον πλήρη έλεγχο έχουν πλέον οι Ρώσοι

Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές μάλιστα, κτίριο πλησίον της κατοικίας υπαλλήλου της Ελληνικής Πρεσβείας χτυπήθηκε σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της πυραυλικής επίθεσης στο Κίεβο.

«Σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια πυραυλικής επίθεσης εναντίον της πόλης του Κιέβου, χτυπήθηκε κτίριο πλησίον της κατοικίας υπαλλήλου της Ελληνικής Πρεσβείας. Το σύνολο των υπαλλήλων της Πρεσβείας είναι καλά στην υγεία τους».

Κίεβο: Ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία στο σημείο - Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι

Υπενθυμίζεται πως από το πρωί έχουν σημειωθεί εκρήξεις στην περιοχή Σεβτσενκίβσκιι στο Κίεβο, όπως είχε ενημερώσει στην εφαρμογή Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο. «Ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο», τόνισε ο Κλίτσκο στην ανάρτησή του, προσθέτοντας πως κάτοικοι απομακρύνθηκαν.

Η ιστορική αυτή περιοχή, μια από τις κεντρικές του Κιέβου, φιλοξενεί πανεπιστήμια, εστιατόρια και αίθουσες τέχνης.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Κίεβο καθώς ένα συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της πόλης επλήγη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να σχηματιστεί σύννεφο καπνού.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 06:30 (και ώρα Ελλάδος).

Εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Τσερκάσι

Επιπλέον, εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα στην πόλη Τσερκάσι στην κεντρική Ουκρανία, όπως αναφέρει σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram ο κυβερνήτης της ομώνυμης περιφέρειας Ολεξάντρ Σκίτσκο.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε περαιτέρω. Η Τσερκάσι έχει σε μεγάλο βαθμό γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς από τον Φεβρουάριο που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share