Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους το κέντρο του Κιέβου - Aκούγονται εκρήξεις (Video)

Η Ρωσία ελέγχει το Σεβεροντονέτσκ και ο Ζελένσκι δηλώνει πως θα το ανακαταλάβουν

26 Ιουνίου 2022 08:22
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους το κέντρο του Κιέβου - Aκούγονται εκρήξεις (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή Σεβτσενκίβσκιι της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, αναφέρει σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο. Ο Πούτιν επιτέθηκε με πυραύλους στην πρωτεύουσα της χώρας, ενόψει και της συνάντησης των G7.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τα αίτια των εκρήξεων αυτών ή για το αν υπάρχουν απώλειες ή έχουν προκληθεί ζημιές, ενώ σύμφωνα με τον σκαι και τις πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους το Κίεβο. Παράλληλα, οι Ρώσοι πήραν από το Τσερνόμπιλ εξοπλισμό 135 εκατ. δολαρίων.

Τα ξένα μέσα λένε ότι κατέστρεψαν πολυκατοικίες και μάλιστα η επίθεση ήταν κοντά στο μετρό της πρωτεύουσας.

"Ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο. Πιο λεπτομερείς πληροφορίες - αργότερα", αναφέρει ο Κλίτσκο στην ανάρτησή του.

"Διάσωση κατοίκων και απομάκρυνσή τους από δύο κτίρια", προσθέτει ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η ιστορική αυτή περιοχή, μια από τις κεντρικές του Κιέβου, φιλοξενεί πανεπιστήμια, εστιατόρια και αίθουσες τέχνης. Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Κίεβο.

Ένα συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της πόλης επλήγη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να σχηματιστεί σύννεφο καπνού.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 06:30 (και ώρα Ελλάδος) και σύμφωνα με αυτούς δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για πιθανές απώλειες.

Δείτε βίντεο από τα social media:

Ντονμπάς: Η Ρωσία ελέγχει το Σεβεροντονέτσκ και ο Ζελένσκι δηλώνει πως θα το ανακαταλάβουν

Το Σάββατο (26/6) ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως υποχώρησε από την πόλη των 100.000 κατοίκων. «Η Ουκρανία θα ανακτήσει όλες τις πόλεις που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις, ανάμεσά τους και το Σεβεροντονέτσκ» δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η χώρα του επλήγη κατά το Σάββατο από 45 ρωσικούς πυραύλους και ρουκέτες, κάνοντας λόγο για κυνική απόπειρα της Μόσχας να κάμψει το ηθικό του ουκρανικού λαού.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share