Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αεροπορική τραγωδία στις ΗΠΑ: Τουριστικό ελικόπτερο συνετρίβη στη Δυτική Βιρτζίνια - Στους έξι οι νεκροί

Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν διευκρινιστεί

23 Ιουνίου 2022 18:36
Αεροπορική τραγωδία στις ΗΠΑ: Τουριστικό ελικόπτερο συνετρίβη στη Δυτική Βιρτζίνια - Στους έξι οι νεκροί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα ελικόπτερο που χρονολογείτο από την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ συνετρίβη σε μια αγροτική περιοχή της Δυτικής Βιρτζίνιας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι έξι επιβαίνοντες σε αυτό, ανέφεραν οι τοπικές αρχές και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) ανέφερε ότι θα ερευνήσει, από κοινού με την υπηρεσία ασφάλειας των μεταφορών (NTSB) το δυστύχημα. Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν διευκρινιστεί.

Δείτε επίσης: Θρίλερ στο αεροδρόμιο της Γενεύης: Φωτιά, μαύροι καπνοί και εκρήξεις - Σοκάρει η στιγμή προσγείωσης αεροπλάνου

«Επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν έξι νεκροί», είπε ο Ρέι Μπράιαντ, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στην κομητεία Λόγκαν. Το ελικόπτερο, ένα Bell UH-1B, κατέπεσε κοντά σε έναν δρόμο και έπιασε φωτιά. Φλεγόταν ακόμη όταν έφτασαν στο σημείο οι πρώτοι διασώστες. Το ελικόπτερο δεν ανήκε πια στον στρατό αλλά έκανε τουριστικές πτήσεις στην περιοχή.

Μια κάτοικος της περιοχής, η Μπόμπι Τσάιλντς, αφηγήθηκε στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι WOWK-TV ότι έσπευσε στο σημείο όταν είδε τις φλόγες και τον καπνό. «Είδα κάποιον παγιδευμένο, υποθέτω ότι ήταν ο πιλότος (…) Προσπάθησα να πάω μέχρι εκεί, αλλά η φωτιά ήταν πολύ δυνατή. Δεν κατάφερα να τον πλησιάσω», είπε.

Τα Bell UH-1B άρχισαν να κατασκευάζονται τη δεκαετία του 1950 και χρησιμοποιήθηκαν ευρέως από τον αμερικανικό στρατό στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Προσγείωση θρίλερ με αεροπλάνο Δομινικανής εταιρείας - Σύρθηκε στον αεροδιάδρομο και πήρε φωτιά!

Προσγείωση – θρίλερ έγινε στο Μαϊάμι όταν αεροπλάνο με 137 επιβαίνοντες σύρθηκε με την κοιλιά με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στο αεροδρόμιο. Το αεροσκάφος Δομινικανής αεροπορικής εταιρείας που μετέφερε περισσότερους από 137 επιβάτες, προσγειώθηκε επεισοδιακά τη Δευτέρα με τους επιβάτες να ζουν στιγμές τρόμου.

Τρεις επιβαίνοντες τραυματίστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με τη Daily Mail, δεν λειτούργησε ο μηχανισμός προσγείωσης με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να κάνει μια τρομακτική αναγκαστική προσγείωση.

Το αεροσκάφος χτύπησε σε ένα μικρό κτίριο και έναν πύργο επικοινωνιών, ενώ γλίστρησε με την κοιλιά του στον διάδρομο προσγείωσης πριν τυλιχθεί στις φλόγες. Το αεροπλάνο μετέφερε 126 επιβάτες και 11 μέλη του πληρώματος.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι το σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους κατέρρευσε. Ήταν μέρος του στόλου της Red Air, μιας οικονομικής αεροπορικής εταιρείας που ιδρύθηκε πέρυσι στη Δομινικανή Δημοκρατία.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share