Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκινά σήμερα (23/6) η πρώτη δίκη Ρώσου στρατιώτη για βιασμό

Σκότωσαν το σύζυγό της μαζί με έναν άλλο στρατιώτη και τη βίασαν

23 Ιουνίου 2022 14:51
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκινά σήμερα (23/6) η πρώτη δίκη Ρώσου στρατιώτη για βιασμό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σήμερα Πέμπτη (23/6) ξεκινάει η προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία στην πρώτη δίκη Ρώσου στρατιώτη που κατηγορείται για τον βιασμό Ουκρανής στη διάρκεια του πολέμου της Ουκρανίας που συνεχίζεται ακόμη.

Ο 32χρονος Μιχαήλ Ρομανόφ αναμένεται να δικαστεί ερήμην και κατηγορείται πως δολοφόνησε έναν άμαχο στην περιοχή του Κιέβου στις 9 Μαρτίου και στη συνέχεια βίασε κατ’ επανάληψη τη σύζυγό του, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Σκότωσαν το σύζυγό της μαζί με έναν άλλο στρατιώτη και τη βίασαν

Ο Ρομανόφ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κατηγορείται πως βίασε μια 33χρονη Ουκρανή, αφού μαζί με έναν άλλο Ρώσο στρατιώτη σκότωσαν τον σύζυγό της πυροβολώντας τον εξ επαφής στο χωριό Μποντανίβκα, βορειοανατολικά του Κιέβου. Οι δύο στρατιώτες έφυγαν και μετά επέστρεψαν άλλες δύο φορές για να τη βιάσουν ξανά. Ο δεύτερος στρατιώτης δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Εισαγγελέας που εργάζεται σε υποθέσεις σεξουαλικής βίας στην Ουκρανία δήλωσε στο Reuters ότι ερευνώνται έως και 50 τέτοια εγκλήματα, αλλά πρόσθεσε ότι ο αριθμός των εγκλημάτων σεξουαλικής βίας που έχουν διαπράξει Ρώσοι στρατιώτες μετά την 24η Φεβρουαρίου ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος.

Αξιωματούχοι, ακτιβιστές και γιατροί έχουν επισημάνει ότι πολλές επιζήσασες σεξουαλικών εγκλημάτων φοβούνται ή αποφεύγουν να τα καταγγείλουν στην αστυνομία και την εισαγγελία για το φόβο αντιποίνων από τους Ρώσους και στιγματισμού από την τοπική κοινωνία.

Φρίκη δίχως τελειωμό με τους βιασμούς στη χώρα: Σοκάρει η καταγγελία 19χρονης στη Σκιάθο - Ποινική δίωξη σε 25χρονο

Μία 19χρονη τουρίστρια κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού, το περασμένο Σάββατο (18/6), σε μπαρ της Σκιάθου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, η νεαρή, σύμφωνα με καταγγελία, έπεσε θύμα βιασμού σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης βραδινές ώρες του περασμένου Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής από 25χρονο Αθηναίο, που βρισκόταν και εκείνος στο νησί για αναψυχή.

Δείτε επίσης: Aμετανόητος ο προπονητής ιστιοπλοΐας - Σάλος με τις προκλητικές του δηλώσεις: «Βιαστής ποτέ, αθεράπευτα ρομαντικός - Βγες έξω υπερήφανος πατέρα» (video)

Σύμφωνα με την καταγγελία το συμβάν σημειώθηκε το τελευταίο βράδυ της παραμονής της στο νησί. Από την πλευρά του ο δράστης αρνείται την κατηγορία. Επισημαίνει πως υπήρχε φλερτ με την παθούσα και πήγαν στην τουαλέτα με τη θέλησή της. Μετά την καταγγελία η 19χρονη έφυγε από την Σκιάθο όπως και οι φίλοι της, που είναι βασικοί μάρτυρες στην υπόθεση.

βιασμοσ-γυναικα

Η καταγγελία της 19χρονης

Η νεαρή Σουηδή λέει πως ενώ διασκέδαζαν με διαφορετικές παρέες σε κλαμπ και φλέρταραν, συναντήθηκε με τη θέλησή της με τον δράστη, στην τουαλέτα του νυχτερινού κέντρου, αλλά όταν εκείνη θέλησε να φύγει και να μην ολοκληρωθεί η συνουσία, εκείνος κλείδωσε την πόρτα και προχώρησε σε πράξεις χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Η ίδια μίλησε για το περιστατικό στους φίλους της, δύο Σουηδούς, σύμφωνα με την καταγγελία, και οι τελευταίοι ζήτησαν τον λόγο από τους φίλους του 25χρονου, τρεις Έλληνες που διασκέδαζαν επίσης στο νησί περνώντας στη Σκιάθο την πρώτη μέρα των διακοπών τους.

Εντούτοις, οι φίλοι του δράστη τους επιτέθηκαν και τους χτύπησαν, όπως κατήγγειλαν οι παθόντες. Το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου προχώρησε στη σύλληψη τόσο του δράστη, όσο και των φίλων του. Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε σε βάρος του 25χρονου ποινική δίωξη για βιασμό και ασελγείς πράξεις και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή Βόλου, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για σήμερα Τρίτη.

Τι λέει ο 25χρονος δράστης

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνείται πως διέπραξε βιασμό. Φέρεται να λέει πως ήταν το πρώτο βράδυ των διακοπών του και είχε μία ατυχία. Σημειώνει πως υπήρχε φλερτ με εκείνον και την παθούσα. Αρνείται πως διέπραξε βιασμό και πως κλείδωσε την πόρτα και ισχυρίζεται πως η 19χρονη ήταν μεθυσμένη.

«Η κοπέλα έκανε πίσω την τελευταία στιγμή. Έβαλα το χέρι μου μπροστά για να μη φύγει. Είπε «όχι» και μετά βγήκε», φέρεται να υποστηρίζει.

βιασμοσ-γυναικα

Στο αυτόφωρο οι φίλοι του δράστη στη Σκιάθο

Οι τρεις φίλοι του 25χρονου, που είναι όλοι της ίδιας περίπου ηλικίας με εκείνον, οδηγήθηκαν χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για να δικαστούν για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν αναβολή με το αιτιολογικό πως οι μάρτυρες δεν ήταν παρόντες, όμως συνάντησαν αντιδράσεις από την έδρα με τον δικαστή να επισημαίνει πως «αν δεν επιστρέψουν από τη Σουηδία ποτέ, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα γίνει δίκη». Εντούτοις το αυτόφωρο αναβλήθηκε τελικά για αύριο Τετάρτη, προκειμένου οι κατηγορούμενοι να ετοιμάσουν την απολογία τους.

Πίσω στη Σουηδία η 19χρονη και η παρέα της

Παρά το γεγονός πως εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη μία τόσο σοβαρή υπόθεση, τόσο η παθούσα του καταγγελλόμενου βιασμού, όσο και οι φίλοι της, που ανέφεραν ότι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού, έφυγαν από τη Σκιάθο και επέστρεψαν στη χώρα της.

Μάλιστα αυτό συνέβη προχθές Κυριακή, την ίδια μέρα που έγιναν και οι καταγγελίες με το αιτιολογικό πως είχαν προπληρώσει τα εισιτήριά τους. Ετσι οι μάρτυρες για μία τόσο σοβαρή υπόθεση απουσιάζουν.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share