Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: «Έκλαιγα σιωπηλά... Είπα ότι πονούσα και εκείνη μου είπε...» - Γυναίκες κατηγορούν την Ελληνίδα υφυπουργό του Μακρόν για βιασμό!

Οι ανατριχιαστικές μαρτυρίες τους

23 Ιουνίου 2022 14:47
Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: «Έκλαιγα σιωπηλά... Είπα ότι πονούσα και εκείνη μου είπε...» - Γυναίκες κατηγορούν την Ελληνίδα υφυπουργό του Μακρόν για βιασμό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντιμέτωπη με εισαγγελική έρευνα για τις κατηγορίες για τρεις βιασμούς, πράξεις της φέρονται να διαπράχθηκαν στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως γυναικολόγου, βρίσκεται η ελληνικής καταγωγής Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών της κυβέρνησης Μακρόν.

Το θέμα ήρθε στο φως από το γαλλικό περιοδικό «Marianne,» σύμφωνα με το οποίο, σχετική έρευνα έχει ξεκινήσει η Εισαγγελία του Παρισιού. Πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό, έχουν υποβληθεί δύο καταγγελίες για βιασμό σε βάρος της 46χρονης Χρυσούλας Ζαχαροπούλου.

Όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο BFMTV, τον τελευταίο μήνα κατατέθηκαν τριες μηνύσεις σε βάρος της από δύο γυναίκες, για «διείσδυση χωρίς συναίνεση», στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου με τις γυναίκες να ισχυρίζονται ότι ένιωσαν πως υπέστησαν βιασμό.

Σημειώνεται πως η ελληνικής καταγωγής υφυπουργός του Μακρόν κατηγορείται ότι πραγματοποίησε ιατρικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της κολπικής ή πρωκτικής διείσδυσης, χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως τη συγκατάθεση των ασθενών της.

«Εγώ ήμουν πολύ νευρική και μπλοκαρισμένη»

Πρώην ασθενής της γυναικολόγου, με το ψευδώνυμο «Jade», μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνοντας ότι είχε επισκεφθεί την κυρία Ζαχαροπούλου με αφορμή το πρόβλημα της ενδομητρίωσης που αντιμετώπιζε.

Η «Jade», που σήμερα είναι 26 ετών και ζει στην περιοχή του Παρισιού, είχε ραντεβού με την γιατρό στο ιατρείο της το 2016, μόνο που η εξέταση έγινε παρουσία ενός ασκούμενου γιατρού. Σύμφωνα με τα όσα αφηγείται η 26χρονη Γαλλίδα, η γυναικολόγος «ανάγκασε τον ασκούμενο γιατρό να την εξετάσει».

«Εκείνη ένιωθε ότι δεν αισθανόμουν καθόλου άνετα, ούτε εκείνος, το σώμα μου ήταν κλειστό, μπλοκαρισμένο, το ένιωθε», όπως η αναφέρει η «Jade». «Τότε ήρθε η σειρά της. Μου είπε, χρησιμοποιώντας γνωστούς όρους: “Θα πρέπει να ανοίξεις. Εγώ, δεν είμαι αυτός”. Προσπαθούσε, προσπαθούσε, δεν ήταν καθόλου χαρούμενη. Εγώ ήμουν πολύ νευρική και μπλοκαρισμένη», πρόσθεσε.

Η νεαρή γυναίκα είπε ότι δεν θυμάται αν η γυναικολόγος είχε λάβει τη συγκατάθεσή της πριν την εξετάσει. Υποστηρίζει πάντως ότι βίωσε αυτό το γεγονός «τουλάχιστον ως σεξουαλική επίθεση», αν και μέχρι τώρα δεν έχει υποβάλει καταγγελία σε βάρος της.

Τι λένε οι δύο γυναίκες

Για την εμπειρία τους μίλησαν οι δύο γυναίκες που υπέβαλλαν τις μηνύσεις. Η πρώτη υποστήριξε ότι αρνήθηκε την εξέταση του ορθού, κατά τη διάρκεια μιας γνωμάτευσης τον Ιανουάριο του 2016, πράξη την οποία, ωστόσο, της επέβαλε η Ζαχαροπούλου.

«Της λέω όχι. Βλέπω ότι δεν με ακούει και φοράει το ιατρικό γάντι της. Άρχισα να κλαίω. Δεν μπορούσα να μιλήσω, δεν μπορούσα να ανασάνω, ένιωθα αποκομμένη απ’ όλα. Έκλαιγα σιωπηλά. Είπα ότι πονούσα και εκείνη μου είπε: "Όχι, όλα καλά, είναι απλώς μια ψηφιακή εξέταση ορθού"».

Η δεύτερη μηνύτρια επισκέφθηκε τη Χρυσούλα Ζαχαροπούλου για πρόβλημα ενδομητρίωσης και περιγράφει την εμπειρία της τον Ιούνιο του 2016. Θυμάται ότι υποβλήθηκε σε «κολπική εξέταση χωρίς να της πει τίποτε η γυναικολόγος, αιφνιδιαστικά, κάτι που μου προκάλεσε έντονη δυσφορία και ξέσπασα αμέσως σε κλάματα».

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι υποβλήθηκε και σε πρωκτική εξέταση «και πάλι χωρίς συναίνεση», κατά τη διάρκεια της οποίας ξέσπασε σε κλάματα «γιατί είναι μια ωμή, βίαιη, πολύ οδυνηρή διαδικασία. Ήμουν τρομαγμένη». Η ίδια είπε στην εκπομπή ότι βιώνει μετατραυματικό σοκ «που είναι δύσκολο να το διαχειριστεί ακόμη και σήμερα».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share