Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Διάγγελμα Μακρόν: Mια κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν δικαιολογείται για την ώρα

Η ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου μετά το "χαστούκι" των γαλλικών εκλογών

22 Ιουνίου 2022 21:25
Διάγγελμα Μακρόν: Mια κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν δικαιολογείται για την ώρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, απηύθυνε διάγγελμα προς το λαό του, μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή.

Ο Μακρόν και τα κόμματα που τον στηρίζουν έχασαν την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση και προσπαθούν να βρουν συμμάχους, ώστε να υλοποιήσουν την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης.

Μέσα σε λιγότερο από οκτώ λεπτά, ο πρόεδρος της Γαλλίας απέκλεισε την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο για… συνεργασίες.

Ο Μακρόν στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα: Η Τουρκία πρέπει να ξεκαθαρίσει την θέση για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Εμανουέλ Μακρόν ότι η Τουρκία πρέπει επιτέλους να διευκρινίσει και ξεκαθαρίσει την στάση της, με το ζήτημα της ένταξης στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, καθώς η Άγκυρα λέει «όχι» στις σχετικές αιτήσεις των δύο Σκανδιναβικών κρατών.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Γαλλία: Η πρωθυπουργός, Ελιζαμπέτ Μπορν, υπέβαλε την παραίτησή της - Η άμεση απάντηση Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της Ατλαντικής Συμμαχίας και συζήτησε μαζί του το θέμα της ευρωπαϊκής αμυντικής στρατηγικής στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την γαλλική προεδρία, ο Μακρόν επανέλαβε την στήριξη της χώρας του στα αιτήματα της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στην Ατλαντική Συμμαχία, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για χώρες με σημαντικές αμυντικές ικανότητες οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας της ευρωατλαντικής ζώνης.

Παράλληλα, επανέλαβε την διαθεσιμότητα της Γαλλίας να εγγυηθεί την ασφάλεια των δύο χωρών ως την ένταξή τους στην Συμμαχία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το ουκρανικό όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η στενή συνεργασία μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share