Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τουλάχιστον 255 νεκροί από ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε το Αφγανιστάν - Εικόνες χάους και θρήνου!

Οι περισσότεροι θάνατοι εντοπίζονται στην επαρχία Πακτίκα

22 Ιουνίου 2022 08:50
Τουλάχιστον 255 νεκροί από ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε το Αφγανιστάν - Εικόνες χάους και θρήνου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουλάχιστον 255 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο ανατολικό Αφγανιστάν από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών που σημειώθηκε χθες Τρίτη (21/6), ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Οι περισσότεροι θάνατοι εντοπίζονται στην επαρχία Πακτίκα, όπου 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 250 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο Μοχάμαντ Νάσιμ Χακάνι επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών των Ταλιμπάν. Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν αναφορές για νεκρούς στις ανατολικές επαρχίες Νανγκαρχάρ και Χοστ, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την αποτίμηση των ζημιών.

Τραγωδία στο λιμάνι του Βόλου: Πέθανε ναυτικός που κατέρρευσε μπροστά στους συναδέλφους του

Ένας 50χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί στο εμπορικό λιμάνι του Βόλου, όταν κατά την ώρα της εργασίας του έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια δεκάδων συναδέλφων του.

Ο άτυχος άνδρας από τη Συρία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εργαζόταν σε φορτηγό πλοίο στο εμπορικό λιμάνι του Βόλου που εκείνη την ώρα ξεφόρτωνε το σκραπ για να προωθηθεί σε μεγάλη βιομηχανία της περιοχής.

Δείτε επίσης: Απόφαση "σταθμός" από το Υπουργείο Υγείας - Δημιουργείται Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στη Λάρισα

Όπως έγινε γνωστό ο 50χρονος Σύριος αισθάνθηκε αδιαθεσία, είπε στους συναδέλφους του ότι αισθάνεται ισχυρό πόνο στο στήθος και κατέρρευσε.

Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, αφού το πλοίο διέθετε απινιδωτή και λιμενικοί έσπευσαν σε ελάχιστο χρόνο για να βοηθήσουν, μαζί με γιατρό και διασώστες του ΕΚΑΒ. Όμως δεν τα κατάφεραν και παρά την άμεση διασωλήνωσή του μεταφέρθηκε νεκρός στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share