Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο Μακρόν στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα: Η Τουρκία πρέπει να ξεκαθαρίσει την θέση για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Όσα συζήτησε με τον Γενς Στόλτεμπεργκ

21 Ιουνίου 2022 18:44
Ο Μακρόν στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα: Η Τουρκία πρέπει να ξεκαθαρίσει την θέση για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Εμανουέλ Μακρόν ότι η Τουρκία πρέπει επιτέλους να διευκρινίσει και ξεκαθαρίσει την στάση της, με το ζήτημα της ένταξης στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, καθώς η Άγκυρα λέει «όχι» στις σχετικές αιτήσεις των δύο Σκανδιναβικών κρατών.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Γαλλία: Η πρωθυπουργός, Ελιζαμπέτ Μπορν, υπέβαλε την παραίτησή της - Η άμεση απάντηση Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της Ατλαντικής Συμμαχίας και συζήτησε μαζί του το θέμα της ευρωπαϊκής αμυντικής στρατηγικής στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την γαλλική προεδρία, ο Μακρόν επανέλαβε την στήριξη της χώρας του στα αιτήματα της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στην Ατλαντική Συμμαχία, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για χώρες με σημαντικές αμυντικές ικανότητες οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας της ευρωατλαντικής ζώνης.

Παράλληλα, επανέλαβε την διαθεσιμότητα της Γαλλίας να εγγυηθεί την ασφάλεια των δύο χωρών ως την ένταξή τους στην Συμμαχία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το ουκρανικό όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η στενή συνεργασία μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Στα... χνάρια του Ερντογάν: Επίθεση του Τύπου σε Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου - «Η Ελλάδα προκαλεί κρίσεις» και το «Krizotakis» των Τούρκων (video)

Παρά το γεγονός πως τις τελευταίες ημέρες έδειχναν να πέφτουν η τόνοι της προκλητικής ρητορικής της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, ο Τύπος της χώρας ανεβάζει και πάλι τον ήχο των προκλήσεων με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες της Τρίτης, που κάνουν ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της χώρας μας είτε λόγω των νησιών του Αιγαίου, είτε για το μεταναστευτικό, παίρνοντας ουσιαστικά βήμα από τα όσα είπε χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε επίσης: Λήμνος, Λέσβος, Θάσος, Ρόδος και καμια 10αρια ακόμα: «Αυτά τα νησία του Αιγαίου ανήκουν στην Τουρκία» - Απίστευτη πρόκληση!

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκαν τόσο ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Krizotakis» γράφει το λογοπαίγνιο στο πρώτο θέμα της Yeni Safak λέγοντας ουσιαστικά πως ο Μητσοτάκης δημιουργεί κρίσεις.

Πώς; Με τις επισκέψεις του στα -σύμφωνα με την εφημερίδα- «κατεχόμενα» νησιά! Αντίστοιχα, σημειώνεται, όλα τα τελευταία 15 χρόνια οι Έλληνες αξιωματούχοι κάνουν επισκέψεις στα συγκεκριμένα νησιά.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share