Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πανικός στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε συναυλία - Ένας νεκρός έφηβος και τρεις τραυματίες (Video)

Αναζητείται ένας άνδρας

20 Ιουνίου 2022 15:30
Πανικός στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε συναυλία - Ένας νεκρός έφηβος και τρεις τραυματίες (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με αίμα βάφτηκε μία συναυλία στην Ουάσινγκτον, η οποία έγινε με την ευκαιρία της γιορτής Juneteenth, που ειναι η επέτειος από την κατάργηση της δουλείας στις ΗΠΑ, στις 19 Ιουνίου 1865.

Ένας 15χρονος έφηβος σκοτώθηκε και τρεις ακόμη άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός, τραυματίστηκαν από σφαίρες. Πριν τους πυροβολισμούς δύο άλλα περιστατικά προκάλεσαν πανικό μεταξύ των ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί, για την οποία δεν είχε χορηγηθεί άδεια.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Ένα νεκρός και οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς στο Χάρλεμ

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να φύγουν από το σημείο, εξήγησε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον Ρόμπερτ Κόντι. Τότε οι δυνάμεις της τάξης διέκοψαν τη συναυλία.

Αμέσως μετά και παρά την παρουσία στο σημείο ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας, ακούστηκαν πυροβολισμοί και ένας έφηβος σκοτώθηκε, πρόσθεσε ο Κόντι. Ένας αστυνομικός και δύο πολίτες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Δεν σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών και το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό δεν έχει βρεθεί, σημείωσε ο ίδιος.

Αναζητείται ένας άνδρας

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν ο έφηβος ήταν στόχος μιας επίθεσης, εξήγησε ο Κόντι, ενώ πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί είχαν κατάσχει κοντά στο σημείο της συναυλίας δύο παράνομα όπλα και αναζητούν έναν άνδρα ο οποίος είχε επίσης στην κατοχή του όπλο χωρίς να διαθέτει άδεια.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι άνθρωποι που έχουν παράνομα στην κατοχή τους όπλα βρίσκονται «σε μεγάλες συγκεντρώσεις σε πυκνοκατοικημένες περιοχές», με αποτέλεσμα να αποτελούν «κίνδυνο για τους ανθρώπους που απλώς θέλουν να χαρούν τον καλό καιρό, τη Γιορτή του Πατέρα, την πόλη μας».

«Αρκεί ένας άνθρωπος (με όπλο)… δυστυχώς ένα αγόρι 15 ετών σκοτώθηκε», κατέληξε ο Κόντι σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται το AFP.

Στις ΗΠΑ παρατηρείται άνοδος των βίαιων περιστατικών με πυροβόλα όπλα, με το μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Ουβάλντε στο Τέξας στις 24 Μαΐου να είναι ένα από τα πιο τραγικά. Τότε σκοτώθηκαν 19 μαθητές και δύο δασκάλες.

Από την αρχή του έτους περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων πολλοί έχουν αυτοκτονήσει, σύμφωνα με το Gun Violence Archive.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share