Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Χαμός» στο Χίθροου: «Βουνό» οι βαλίτσες και ακυρώσεις πτήσεων (Video)

Σας αφορά!

20 Ιουνίου 2022 14:05
«Χαμός» στο Χίθροου: «Βουνό» οι βαλίτσες και ακυρώσεις πτήσεων (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χιλιάδες Βρετανοί παραθεριστές αντιμετώπισαν ξανά χάος στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου σήμερα, καθώς το Χίθροου διέταξε να ακυρωθεί το 10% των πτήσεων για να αντιμετωπίσουν τις καθυστερήσεις αποσκευών – αφήνοντας 15.000 επιβάτες αποκλεισμένους.

Τα ταξιδιωτικά σχέδια των επιβατών έχουν καταστραφεί έπειτα από εβδομάδες ακυρώσεων πτήσεων, καθώς η συνεχιζόμενη κρίση προσωπικού συνεχίζει να προκαλεί χάος στους ταξιδιωτικούς κόμβους της Βρετανίας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Απόφαση «βόμβα» από την EasyJet: Αφορά τους πάντες

90 πτήσεις αναμένεται να επηρεαστούν σήμερα, αφού ζητήθηκε από τις αεροπορικές εταιρείες που πετούν από τους τερματικούς σταθμούς 2 και 3 στο Χίθροου να μειώσουν τις πτήσεις τους.

Η Virgin Atlantic ακύρωσε τουλάχιστον τρεις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων προς προορισμούς όπως η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, ενώ η British Airways αναγκάστηκε να κάνει «μικρό αριθμό ακυρώσεων», αναφέρει η Independent.

Τρεις πτήσεις της British Airways που είχαν προγραμματιστεί για την Τουλούζη της Γαλλίας ακινητοποιήθηκαν μαζί με δύο από τις τέσσερις αναχωρήσεις από την Μασσαλία.

Εν τω μεταξύ, η EasyJet δήλωσε ότι «ενοποιεί προληπτικά έναν αριθμό πτήσεων» σε αεροδρόμια που επηρεάζονται από «λειτουργικά ζητήματα», όπως το Λονδίνο Gatwick και το Schiphol του Άμστερνταμ.

Η αεροπορική εταιρεία αναμένει η χωρητικότητά της μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου να είναι στο 87% των επιπέδων του 2019 – αυξανόμενη στο 90% κατά τους επόμενους τρεις μήνες.

Η Easyjet δήλωσε επίσης ότι θα έχει «επίπτωση στο κόστος» από τη διακοπή και το ποσό των χρημάτων που δαπανά για τη λειτουργία κάθε θέσης ανά χιλιόμετρο, εξαιρουμένων των καυσίμων, θα «υπερβαίνει» τις προηγούμενες οδηγίες.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share