Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σφοδρή και προκλητική επίθεση Ερντογάν στις ελληνικές Αρχές: «Αυτοί ληστεύουν, ξυλοκοπούν και δολοφονούν πρόσφυγες» (video)

Εντείνει την επιθετική του ρητορική σε κάθε επίπεδο ο Τούρκος πρόεδρος

20 Ιουνίου 2022 12:47
Σφοδρή και προκλητική επίθεση Ερντογάν στις ελληνικές Αρχές: «Αυτοί ληστεύουν, ξυλοκοπούν και δολοφονούν πρόσφυγες» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η επιθετική στάση και ακραία ρητορική της Τουρκίας κατά τη Ελλάδας συνεχίστηκε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν να κατηγορεί τη χώρα μας και τις ελληνικές Αρχές, πως βάλουν κατά των προσφύγων!

«Πρόσφυγες διώκονται, ληστεύονται, ξυλοκοπούνται, ακόμη και δολοφονούνται» ανέφερε χαρακτηριστικά, τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν για την Ελλάδα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για την Παγκόσμια Κοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη μετανάστευση.

Την ίδια στιγμή κατηγόρησε χώρες οι οποίες φιλοξενούν «λίγες εκατοντάδες πρόσφυγες» και τους χρησιμοποιούν για «διαφήμιση», αλλά δεν αναλαμβάνουν κάποια ευθύνη για την ανθρωπιστική κρίση που βαθαίνει.

Ελληνοτουρκικά: "Ορόσημο" η Σύνοδος του ΝΑΤΟ για την επόμενη ημέρα - Οι κινήσεις της Άγκυρας

Με δειλά βήματα η Τουρκία κάνει τις τελευταίες μέρες βήματα πίσω από το κρεσέντο απειλών και ρητορικών προκλήσεων.

Από τις κορώνες Ερντογάν σε πάσης φύσεως ακροατήρια εναντίον της Ελλάδας και το διπλό επεισόδιο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ με τους υπουργούς Άμυνας Ακάρ και Εσωτερικών Σοϊλού και Έλληνες βουλευτές, η Άγκυρα επιδιώκει να στείλει προς τα έξω μήνυμα για «μείωση της έντασης» και επανενεργοποιεί τους διαύλους επικοινωνίας με την Αθήνα.

Με χαμόγελα και συναντήσεις στα «όρθια» με Έλληνες υπουργούς, οι Τούρκοι επιδιώκουν να εκπέμψουν το μήνυμα ότι δεν κόβουν τις γέφυρες. Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος καταγγέλει την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ για «στρατιωτικοποιημένα νησιά».

Οι παραπάνω κινήσεις ήταν εδώ και μέρες στα ραντάρ της Αθήνας. Εξ ου και ο κ. Μητσοτάκης από την Κύπρο,το πρωί της Παρασκευής, ένευσε προς την Άγκυρα, εκτιμώντας ότι «θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σύντομα σε πιο ήρεμα νερά, κρατώντας πάντα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας οι οποίοι, και στις πιο δύσκολες συγκυρίες- άποψή μου ήταν και είναι- δεν πρέπει ποτέ να κλείνουν».

Στην κυβέρνηση, άλλωστε, θεωρούν ότι ο συνδυασμός «ήρεμης αποφασιστικότητας και ψυχραιμίας» έπαιξε ρόλο για την αλλαγή τόνου από μέρους Άγκυρας, ενώ στην εξίσωση για την Τουρκία φαίνεται πως έχουν μπει και οι επικείμενες Σύνοδοι Κορυφής Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Βεβαίως, το ερώτημα είναι κατά πόσο πρόκειται για τακτικό ελιγμό ως το τέλος του μήνα, αλλά αυτό μένει να φανεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, μάλιστα, με νέες δηλώσεις του την Παρασκευή έμοιαζε να συντηρεί την ένταση, αν και προσεκτικοί παρατηρητές υπογράμμιζαν ότι ο τόνος του μοιάζει ηπιότερος εν σχέσεις με τις προηγούμενες μέρες, ενώ υπάρχει πάντα και η ανάγκη να απευθύνεται σε ένα εσωτερικό ακροατήριο εν μέσω μακράς προεκλογικής περιόδου στη γείτονα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share